Ajankohtaista

Uutiskirje

Julkaisemme uutiskirjeen kerran viikossa. Uutiskirjeestä löydät tiedot tulevan viikon tilastojulkistuksista, lähiajan tapahtumista ja uusista tuotteista.

Tuorein uutiskirje 21.-27.9.2020

Uutiset

22.9.2020 Korona aiheuttaa haasteita myös kausitasoituksessa

Kevään ja kesän tietojen perusteella on selvää, että koronakriisistä johtuvat muutokset työllisyydessä eivät ole jääneet vain yksittäisen kuukauden poikkeamaksi. Kriisin vaikutusten tulkinta vaimenevaksi muutokseksi taikka tasomuutokseksi tarkentuu seuraavien kuukausien tietojen valmistuessa, kirjoittavat Minna Wallenius ja Olga Kambur Tieto&trendit-blogissa.

18.9.2020 Mobiilipaikannusdata kuvaa ketterästi väestön kausittaista vaihtelua

Teleoperaattoriperusteinen mobiilipaikannusdata soveltuu hyvin monipaikkaisen elämän tarkasteluun, kirjoittaa Pasi Piela Tieto&trendit-blogissa ja valottaa kokeiluja, joissa myös koronakevään vaikutukset näkyvät. Tilastokeskus neuvottelee kaikkien suurten operaattoreiden kanssa yhteistyöstä tilastotuotannon kehittämiseksi.

18.9.2020 Kokeellinen pikaestimaatti: tuotanto kasvoi elokuussa 0,3 prosenttia

Tilastokeskuksen kokeellisen tilaston mukaan tuotanto oli kasvussa vuoden 2020 elokuussa. Kokeellisen tilaston mukaan kausitasoitettu tuotanto kasvoi 0,3 prosenttia heinäkuulta elokuulle. Muutos edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan oli puolestaan -3,4 prosenttia. Tutustu kokeelliseen estimaattiin

18.9.2020 Kotitalouksien tulot vähentyneet, säästöt kasvaneet

Se että kotitaloudet sopeuttavat taantumassa kulutuskäyttäytymistään käytettävissä olevia tuloja voimakkaammin ei ole uusi ilmiö, kirjoittaa Jarkko Kaunisto Tieto&trendit-blogissa.

17.9.2020 Konkurssien pikaennakkotilaston julkistus siirtyy

Konkurssien pikaennakkotilastoa ei julkaista 18.9.2020 teknisten ongelmien vuoksi. Viikon 37 tiedot julkaistaan ensi viikon julkistuksen yhteydessä 25.9.2020.

Lisää uutisia

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Tilastokeskus kouluttaa

Tilastokeskuksen kurssitarjonta

Päivitetty 18.9.2020