Haaste kansainväliseen nuorten tilastokilpailuun

Muun muassa tämänkaltaisia kysymyksiä voi sisältyä kansainväliseen, 10-18-vuotiaille koululaisille suunnattuun tilastojen luku- ja käyttötaitokilpailuun. Kilpailu järjestetään tänä vuonna ensimmäisen kerran. Sen tavoitteena on parantaa koululaisten valmiuksia kuvata omaa toimintaympäristöään tilastollisin keinoin sekä käyttää tilastoja erilaisissa arkielämän tilanteissa.

Jokaisesta osallistuvasta koulusta valitaan paras oppilas kansalliseen jatkokilpailuun, joka järjestetään joko vuoden 2008 lopulla tai vuoden 2009 alussa. Kansallisten kilpailujen voittajat pääsevät mukaan kansainväliseen loppukilpailuun, joka järjestetään Durbanissa Etelä-Afrikassa kansainvälisen tilastokonferenssin 2009 yhteydessä. Kilpailuun on tähän mennessä ilmoittautunut oppilaitoksia 16 maasta eri puolilta maailmaa.

Kilpailuun osallistutaan opettajien johdolla. Kilpailun kieli on englanti tai maan oma kieli. Opiskelijoille ja opettajille ei koidu kustannuksia rekisteröitymisestä tai osallistumisesta. Eri ikäiset koululaiset kilpailevat omissa sarjoissaan.

Kilpailun järjestää Kansainvälisen Tilastoinstituutin (ISI) yhteydessä toimiva tilastojen opetusta sekä tilastojen luku- ja käyttötaitoa edistävä järjestö IASE (International Association of Statistical Education).

Kilpailun vaiheet

  1. Kilpailusta kiinnostuneet opiskelijat/luokat rekisteröityvät opettajansa kautta Juana Sanchezille (ISLP Director) sähköpostilla: jsanchez@stat.ucla.edu. Kilpailuun voi ilmoittautua siten, että ensimmäisen vaiheen koe tulee olla suoritettuna marraskuun aikana.
    Lisätietoja IASEn Internet-sivujen kautta
  2. IASE toimittaa ilmoittautuneille lisäaineistoa ja -ohjeita, mm. tuki- ja opetusmateriaalia opettajille.
  3. Kilpailun ensimmäinen vaihe on toukokuussa 2008. IASE toimittaa ohjeet ja kilpailukysymykset osallistuviin kouluihin.
  4. Jokaisesta koulusta valitaan parhaiten vastannut oppilas kansalliseen jatkokilpailuun, joka järjestetään vuoden 2008 lopulla tai 2009 alkupuolella. Tilastokeskus tukee kilpailun järjestämistä.
  5. Jokaisen maan kansallisissa kilpailussa parhaiten menestynyt oppilas osallistuu kansainväliseen loppukilpailuun Durbanin ISI-konferenssissa 2009.

Kilpailuun tähän mennessä ilmoittautuneet maat

Lisätietoja kilpailusta

Tilastokeskuksen Verkkokoulusta saa perustietoa tilastoista ja tilastojen käyttömahdollisuuksista.


Päivitetty 17.10.2008

Linkkipolku

Olet sivulla: Etusivu > Ajankohtaista > Uutisia ja tiedotteita > Haaste kansainväliseen nuorten tilastokilpailuun

Navigointi

Ajankohtaista


Muualla palvelussa

Tilastotohtori

På svenska In English Tulostusversio
Hakemisto| Sivukartta| Palaute| Yhteystiedot
Förstasidan| Home
Etusivu Tilastot Tietoa tilastoista Tiedonkeruut Tuotteet ja palvelut Ajankohtaista Tilastokeskus

Haku

Tilastokeskus
Tilastokeskus PalloVaihde 029 551 1000 PalloYhteystiedot PalloTekijänoikeudet ja käyttöehdot PalloPalaute