Statistikbiblioteket betjänar statistikanvändare

Vill du veta hur många företag det finns i Finland? Eller t.ex. hur stor omsättningen är inom turistbranschen? Eller hur konsumentpriserna har förändrats under de senaste 15 åren? Är du intresserad av att veta hur Finlands bruttonationalprodukt har utvecklats i förhållande till andra EU-länder?

Välkommen till Statistikbiblioteket!

Statistikbiblioteket är ett centrum för inhemsk och internationell statistisk information. På Statistikbiblioteket, som är öppet för alla, hittar du inhemsk och utländsk statistik både i tryckt och i elektronisk form samt arkivmaterial. Det går också att låna hem statistikmaterial. Dessutom erbjuds yrkeskunnig rådgivning och service.

I bibliotekets lokaliteter finns datorer som kunderna kan använda för att söka information i olika datakällor, också i avgiftsbelagda inhemska och internationella tjänster. Som stöd för informationssökningen ges personlig rådgivning på biblioteket eller via e-post och telefon. I biblioteket verkar också Eurostats rådgivningstjänst för statistisk information (European Statistical Data Support).

Statistikbiblioteket finns i Sörnäs i Helsingfors bredvid Fiskhamnens metrostation på adressen Verkstadsgatan 13 B, i Statistikcentralens andra våning. Biblioteket har egen ingång.

Du kan besöka biblioteket på ort och ställe från måndag till fredag kl. 10-16.15. Lånematerialet kan återlämnas i entréhallen vid huvudingången kl. 8.00-10.00.

Informationstjänsten per telefon är öppen måndag till fredag kl. 8.00-16.15 på numret 09-1734 2220, e-postadressen är kirjasto@stat.fi.

Webbtjänsterna är tillgängliga 24 timmar varje dag. På webbplatsen www.tilastokeskus.fi/kirjasto erbjuder Statistikbiblioteket olika sätt att se på den statistiska informationen samt redskap för att hitta information på nätet.


Senast uppdaterad 29.8.2008

Dela