Rekisteriseloste: EKSY-80

1) Rekisterinpitäjä

Tilastokeskus
00022 Tilastokeskus, puh. 17341
Työpajankatu 13

2) Rekisterin nimi

Elinolot ja kuolleisuus (EKSY-80)

3) Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Tilastokeskuksesta annetun lain 2 §:n mukaisten yhteiskuntaoloja kuvaavien tilastojen laatiminen.
Pääasiallinen käyttötarkoitus: Tilastot väestöryhmittäisestä kuolleisuudesta
Lisäksi rekisterin tietoja voidaan käyttää yleensä Tilastokeskuksen toimialaan kuuluvien tilastojen laatimiseen ja tässä tarkoituksessa yhdistää muiden rekistereiden tietoihin. Yhdistetyistä rekistereistä laaditaan erilliset rekisteriselosteet henkilötietolain edellyttämällä tavalla

4) Rekisteröidyt ja heitä koskevat tiedot (rekisteröityjen ryhmä/ryhmät ja näihin liittyvät tiedot tai tietoryhmä)

Kokonaistilasto, 4,70 milj.henkeä:
Tietotyypit
Tunnistetiedot: Henkilötunnus
Arkaluonteiset tiedot:
Kuolleista kuolemansyyt tautiluokituksen tunnuksin
ja työkyvyttömyyseläkkeen saajista eläketiedot sairausdiagnooseineen, ilmaislääkkeiden saajien sairausdiagnoosi, eläkelaji, tukimuodot,
näkö-, kuulo-ja sotilasvammatiedot,
uskonto
Muut tiedot: Kunta, osa-alue, koordinaatit,
Sosio-demografiset tiedot

5) Henkilötietojen säännönmukainen luovutus ja tietojen siirto eu:n tai euroopan talousalueen ulkopuolelle

Henkilötietoja ei luovuteta tunnistettavassa muodossa ulkopuolisille. Luovuttaminen on mahdollista ainoastaan erillisen käyttölupapäätöksen perusteella ja tunnistetiedot poistettuna tieteellistä tutkimusta ja tilastollisia selvityksiä varten. Tiedot iästä, sukupuolesta, ammatista ja koulutuksesta voidaan luovuttaa edellä mainittuihin tarkoituksiin myös tunnistetietoineen.
Tilastokeskus ei siirrä henkilötietoja EU:n tai ETA:n ulkopuolelle.

6) Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Väestölaskenta 1980 henkilötiedosto ja kuolemansyytilasto 1981-1990,
EKSY-70,
EKSY-75
KELAn eläketiedot
Tiedon saantitapa: tiedostoyhdistely

7) Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisterin tiedot suojataan Tilastokeskuksen tietosuojaohjeessa määritellyn suojausluokan mukaan.

8) Rekisteriselosteen hyväksyminen

Tilastokeskuksessa 15.10.2001
Allekirjoitukset Riitta Harala
Tilastojohtaja
Hilkka Ahonen
Yliaktuaari


Päivitetty 26.3.2002