Nuorena asiantuntijana esimiesuralle

Nimi: Faiz Alsuhail
Tehtävänimike:   Tutkimuspäällikkö
Tutkinto: Valtiotieteiden lisensiaatti, Helsingin yliopisto

__________________________________________________________________________

Faiz Alsuhail työskentelee tuotannon kehittäminen -yksikössä tutkimuspäällikkönä. Hän toimii tilastolliset menetelmät -vastuualueen esimiehenä ja vastaa erilaisista tilastolliseen menetelmätyöhön liittyvistä asiantuntijatehtävistä.

Tilastokeskuksessa hyvin tehty työ huomataan

Faizin ura Tilastokeskuksessa on ollut haasteita täynnä. Hän aloitti Tilastokeskuksessa korkeakoulu- ja graduharjoittelijana jo opintojensa loppuvaiheessa. Harjoittelun jälkeen Faiz on toiminut erilaisissa asiantuntijatehtävissä mm. tutkijana. Vuonna 2010 Faizista tuli yksikön esimies ja samaan aikaan hän valmistui lisensiaatiksi.

– Nuoresta iästäni huolimatta olen päässyt osallistumaan moniin mielenkiintoisiin kehittämishankkeisiin ja kansainvälisiin tehtäviin. Olen ollut monessa mukana, ja Tilastokeskus on kannustanut kehittämään osaamistani. Aktiivisuuteni palkittiin, kun minut nimitettiin tilastolliset menetelmät -vastuualueen esimieheksi. Oma esimerkkini kertoo, että Tilastokeskuksessa hyvin tehty työ huomataan ja siitä palkitaan, Faiz sanoo.

Graduharjoittelijat tuovat uutta näkökulmaa

Tilastokeskuksessa työskentelee vuosittain useita opiskelijoita työstämässä opinnäytetöitään. Yksi Faizin mielenkiintoisimmista tehtävistä onkin vastata opinnäytetöitä laativien opiskelijoiden graduharjoittelusta.

– Opiskelija tekee opinnäytetyönsä Tilastokeskuksen kannalta ajankohtaisesta kysymyksestä käyttämällä hyväkseen Tilastokeskuksen aineistoa. Graduharjoittelija saa aina tukea ja ohjausta opinnäytetyön tekemiseen talon asiantuntijoilta, hän kertoo.

Nuoret asiantuntijat viihtyvät yhdessä myös vapaa-ajalla

Faiz viihtyy Tilastokeskuksessa erinomaisesti. Erilaiset harrastusmahdollisuudet, kuten tauko- ja lounasliikunta sekä hyvät kulkuyhteydet ja joustava työaika ovat hänen mielestään upea etu, mutta yksi asia nousee ylitse muiden:

– Kaikkein tärkein asia on kuitenkin se, että saa työskennellä mukavien työkavereiden kanssa. Monet kollegoistani ovat paitsi kovan luokan asiantuntijoita, myös todella hyviä tyyppejä, joita voin vilpittömästi kutsua hyviksi ystävikseni. Moni meistä kuuluu Tilastokeskuksen nuorisokerhoon, joka järjestää säännöllisesti erilaista vapaa-ajan toimintaa.

Jaa