Suomen virallinen tilasto

Tavaroiden ja palveluiden ulkomaankauppa

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Palveluvienti edellisvuoden tasolla vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä
15.3.2017
Palveluvienti säilyi edellisvuoden tasolla vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä. Palveluiden tuonti sen sijaan kasvoi 1,6 prosenttia edellisvuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Koko vuotta 2016 tarkasteltaessa palveluiden vienti laski 1,6 prosenttia ja tuonti kasvoi prosentin. Vuonna 2016 palveluita vietiin 23,0 miljardin euron arvosta ja tuotiin 25,7 miljardin euron arvosta. Viennin laskuun vaikutti eniten televiestintä-, tietotekniikka- ja tietopalveluiden 0,7 miljardin euron lasku. Palveluiden tuonti kääntyi kasvuun vuoden 2016 toisella neljänneksellä edellisvuoteen verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen tavaroiden ja palveluiden ulkomaankauppa - tilastosta.

Seuraava julkistus:
21.6.2017

Kuvaus: Tavaroiden ja palvelujen ulkomaankauppa -tilasto kuvaa tavaroiden ja palvelujen vientiä ja tuontia karkealla tuote- ja aluejaottelulla. Tilasto kuvaa ulkomaankaupan kokonaisuutta ja muodostaa linkin Tullin julkaiseman IMTS-manuaalin (International Merchandise Trade Statistics) ja Tilastokeskuksen julkaiseman BPM-manuaalin (Balance of Payments Manual) mukaisen tavarakaupan välille. Tavaroiden ja palvelujen ulkomaankauppa sisältyy vaihtotaseeseen, joten tilasto muodostaa osan Suomen maksutasetta. Tilastotietoja käytetään myös kansantalouden tilinpidon ulkomaat -sektorin tietojen tuottamisessa. Tiedot toimitetaan EU:n keskustilastovirasto Eurostatille, Euroopan Keskuspankille (EKP), Kansainväliselle valuuttarahastolle (IMF) ja OECD:lle.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: tavarat, palvelut, tuonti, vienti, kansantalous, ulkomaankauppa, yritykset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Tehtaattoman tuotannon kirjaus ulkomaankaupassa muuttuu
14.3.2017
Kansantalouden tilinpidossa ja maksutaseessa muutetaan niin kutsutun tehtaattoman tuotannon ulkomaankauppakirjauksia tilastovuodesta 2014 lähtien.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Tavaroiden ja palveluiden ulkomaankauppa [verkkojulkaisu].
ISSN=2343-4228. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 27.5.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/tpulk/

Jaa