Tiedonhaku

Tiedontarve ei aina katso kelloa. Siksi Tilastokirjasto tarjoaa maksutta käyttöön seuraavia tiedonhaun apuvälineitä, joita voi käyttää 24 tuntia vuorokaudessa.

Tilda-kokoelmatietokanta
Tildasta löytyvät Tilastokirjaston kokoelmissa olevat kirjat, sarjajulkaisut, lehdet ja elektroniset aineistot vuodesta 1980 alkaen. Tildassa voi tehdä tiedonhakuja ja uudistaa omia lainoja.
Kansainvälistä tilastotietoa
Kansainvälistä tilastotietoa -portaaliin on koottu keskeisiä kansainvälisiä tilastotietoja ja tietolähteitä. Mukaan on valikoitu tärkeimpien ja luotettavimpien kansainvälisten järjestöjen ja yhteisöjen tuottamia veloituksettomia tietolähteitä.
Tilastolliset vuosikirjat verkossa
Tilastollinen vuosikirja on yleisjulkaisu, joka tarjoaa tiedonhakuun keskeiset tilastotiedot yhteiskunnasta ja sen kehityksestä viime vuosina ja vuosikymmeninä. Vuosikirjan taulukot sisältävät lähdeviitteet, joiden avulla löytää tarvittaessa tiedon alkuperäislähteen. Vuosikirjojen etuna on myös aakkosellinen hakemisto. Yhä useamman maan tilastollinen vuosikirja on saatavana vapaasti verkossa.
Kotimaisia tilastotietokantoja aihealueittain
Kotimaisia maksuttomia julkishallinnon tuottamia tilastotietokantoja.
Tilastokirjaston tietosivut
Tilastokirjasto on koonnut tilastoja ja tietoa vuodenkiertoon liittyvistä tapahtumista kuten vuodenajoista ja juhlapyhistä. Tietosivuilta löytyy myös suosituimmat poikien ja tyttöjen etunimet meillä ja muualla.
Kysy tietopalvelusta
Jos etsimäsi tieto ei näistä lähteistä löytynyt, apua tiedonhakuun voi kysyä myös kirjaston päivystävältä informaatikolta. Vastaamme kysymyksiin mahdollisimman pian tai viimeistään kahden työpäivän aikana.
Kysy EU-tilastotietopalvelusta
Tilastokirjasto antaa neuvoja Eurostatin verkkosivuilla olevista palveluista sekä julkaisujen ja tietokantojen sisällöstä ja pyrkii mahdollisuuksien mukaan neuvomaan myös erilaisissa teknisissä kysymyksissä.


Päivitetty 26.6.2013

Jaa