Tilasto-olympialaiset

Osallistu olympialaisiin tilasto-osaamisella!

Vuoden 2018 kilpailu on päättynyt, kiitos osallistujille!

Euroopan tilasto-olympialaiset on uusi kilpailu yläkoululaisille ja lukiolaisille sekä toisen asteen ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Kilpailu on hauska ja innostava tapa tutustua tilastoihin. Se herättää oppilaiden ja opettajien kiinnostuksen todellista tilastotietoa kohtaan sekä kannustaa soveltamaan tilasto-osaamista käytännössä. Suomen kansallisessa kilpailussa on kaksi vaihetta. Ensimmäinen vaihe on monivalintatehtäviä, ja sisältää perustaitotestin sekä tilastotiedon hakua ja tulkintaa. Jatkoon päässeet toteuttavat pienen tilastollisen tutkimuksen.

Suomen kilpailun voittajat palkitaan Tilastokeskuksella raha- ja tavarapalkinnoin. 11 Euroopan maata järjestää kansallisen kilpailun. Kansallisissa kilpailuissa menestyneet jatkavat eurooppalaiseen finaaliin, jonka voittajat palkitaan Puolassa.

Katso video Tilasto-olympialaisista

Kansallisen kilpailun voittajat

Lukiosarjan voittajaryhmät tulevat Olarin lukiosta Espoosta, Valkeakosken Tietotien lukiosta ja Kauniaisten lukiosta. Yläkoulusarjan voittajat ovat Lyseonmäen koulusta Heinolasta, Pakilan yläasteelta Helsingistä ja Maijamäen koulusta Naantalista.  Lue lisää voittajista, palkitsemisesta sekä heidän töistään uutisesta.

Kansainvälisen kilpailun voittajat

Tilasto-olympialisten kansainvälinen kilpailu ratkennut: sekä 14–16-vuotiaiden sarjan että 16–18-vuotiaiden sarjan voitto tuli Suomeen (29.5.2018).