Osallistu

Tilasto-olympialaisten kansalliset ja Euroopan-finaalin voittajat on valittu. Onnea voittajille ja kiitos osallistujille!

Kansallisen kilpailun voittajat

Yläkoulusarjan voittajat:
1. Olli Särkelä, Lyseonmäen koulu, Heinola
2. Otto Söderman, Eero Pohjola ja Ville Majaniemi, Pakilan yläaste, Helsinki
3. Eemil Suominen, Rasmus Hanhinen ja Jere Salminen, Maijamäen koulu, Naantali

Lukiosarjan voittajat:
1. Toivo Rannila, Asla Heiskanen ja Olli Hakala, Olarin lukio, Espoo
2. Olli Järviniemi, Jaakko Takala ja Vihtori Sova, Valkeakosken Tietotien lukio, Valkeakoski
3. Juho Hälli, Simon Shiferaw ja Valtteri Rope, Kauniaisten lukio, Kauniainen

Euroopan-finaalin voittajat

Suomalaisnuoret sijoittuivat ensimmäiseksi sekä yläkoulu- että lukiosarjassa kilpailun Euroopan-finaalissa. Kilpailua varten oppilaat tekivät videoita aiheesta: "Miksi virallinen tilastotieto on tärkeää yhteiskunnassamme?" Yläkoulusarjan voittivat Otto Söderman, Eero Pohjola ja Ville Majaniemi Pakilan yläasteelta Helsingistä. Lukiosarjan voittajat Toivo Rannila, Asla Heiskanen ja Olli Hakala ovat Olarin lukiosta Espoosta.

Molempien ryhmien videot toivat esiin virallisen tilastotiedon merkityksen yhteiskunnalle ja päätöksenteolle kuvaavin esimerkein ja huumorilla höystettynä. Yläkoulusarjassa toiseksi sijoittui kouluryhmä Sloveniasta ja kolmanneksi ryhmä Puolasta. Lukiosarjan toiseksi puolestaan sijoittui Kypros ja kolmanneksi Italia.

Suomen Tilasto-olympialaisten voittajat palkitaan LUMA-päivillä Tampereella 5.6.2018. Euroopan tilastokilpailun voittajat matkaavat Puolaan Q2018-konferenssiin palkittaviksi 26.–28.6.2018. Lisätietoa ja eri maiden osallistujavideoita Euroopan tilastokilpailun sivulla.

Katso lukiosarjan voittajatyö

 

Katso ylökoulusarjan voittajatyö