Tilaukset ja sopimukset

Yksittäislisenssi

  • Yhden käyttäjän lisenssillä asiakas saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen. Hinnastossa ilmoitettuun hintaan lisätään arvonlisävero.
  • Käyttöoikeuden hankkiminen käy kätevästi ottamalla yhteyttä tukeen.

Yrityslisenssi

  • Yrityslisenssin hinta määräytyy palvelun hankkivan organisaation koko henkilökuntamäärän mukaan. Laskentaperusteena on organisaation koko henkilökunta, ei välittömästi palvelua organisaation sisäisestä verkosta käyttävien henkilöiden lukumäärä.
  • Organisaatiolisenssin hankkiminen käy kätevästi ottamalla yhteyttä tukeen.

Toimitustapa, arvonlisävero ja muut toimitusehdot

Sopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia kestotilauksia. Palvelun hintaan lisätään voimassa oleva arvonlisävero. Tilastokeskus pidättää itselleen oikeuden hinnanmuutoksiin. Palvelu veloitetaan 14 päivän maksuajalla netto. Tilaamisvuotta seuraavina vuosina palvelu veloitetaan Tilastokeskuksen tuotteiden ja palvelujen vuosilaskutuksen yhteydessä. Tilastokatsaus-verkkopalvelun kestotilauksen tehnyt asiakas voi milloin tahansa irtisanoa tilauksensa.

Yksittäislisenssien hankkineelle asiakkaalle toimitetaan palvelun käyttämiseen tarvittava tunnus ja salasana. Asiakas on velvollinen ilmoittamaan Tilastokeskukselle välittömästi jos tunnusten epäillään joutuneen asiattomien käsiin.

Yrityslisenssin hankkineelle asiakkaalle palvelu kytketään asiakkaan verkkoon IP -osoitteisiin perustuvalla käyttäjätunnistuksella niihin osoitteisiin, jotka asiakas on ilmoittanut Tilastokeskukselle. Asiakkaan yhteyshenkilö saa käyttöönsä yhden käyttäjätunnus/salasanaparin toiminnan testaamista varten. Mikäli organisaatiolisenssin hankkivalla asiakkaalla ei ole työasemissaan ulospäin näkyviä kiinteitä IP –osoitteita tai käytössä sellaista aliverkon välityspalvelinta, jonka osoitteeseen käyttöoikeus voidaan liittää, asiakkaan tulee ottaa yhteys Tilastokeskuksen yhteyshenkilöihin muun menettelytavan käyttämisestä. Asiakas on velvollinen ilmoittamaan Tilastokeskukselle päätteiden tai välityspalvelimien osoitemuutoksista sekä palvelun hintaan vaikuttavista henkilökuntansa määrän muutoksista.

Verkkopalvelun käyttöönotto

Kun sopimus palvelusta on tehty, Tilastokeskus toimittaa yksittäislisenssin haltijalle kirjautumisohjeet sekä käyttäjätunnuksen ja salasanan. Organisaatiolisenssin haltija saa ohjeet palvelun avaamiseksi asiakkaan verkossa sekä yhteystiedot henkilöistä, jotka vastaavat tarvittavien linkkien luomisesta Tilastokeskuksen puolella.