Ajankohtaista

Uutiset

4.10.2022 Kiina on Suomen neljänneksi tärkein tuontimaa

Kiinan kanssa kauppaa käyvien yritysten määrä on moninkertainen verrattuna Venäjän-kauppaa käyneisiin yrityksiin, kirjoittavat Tilastokeskuksen asiantuntijat Tieto&trendit-artikkelissa. Etenkin metalliteollisuus hyödyntää viennissään paljon kiinalaisia tuontipanoksia.

3.10.2022 Luotettava tieto on tärkeämpää kuin koskaan

Totuutta on nyt puolustettava näkyvästi, kirjoittaa Tilastokeskuksen pääjohtaja Markus Sovala Tieto&trendit-blogissa. Vastuullamme on huolehtia demokratiaa palvelevan tilastotuotannon elinehdoista: luottamuksesta ja puolueettomuudesta.

30.9.2022 Energian kulutus laski alkuvuonna, liikennepolttoaineissa säästeltiin

Energian kokonaiskulutus väheni tammi-kesäkuussa 10 prosenttia vuodentakaisesta. Laskua oli niin polttonesteiden kuin esimerkiksi maakaasun ja puupolttoaineiden kulutuksessa. Myös sähköä kulutettiin aiempaa vähemmän. Sähkön kokonaiskulutus laski 5 prosentilla edellisvuotisesta.

Lisää uutisia

Ajankohtaista verkkosivuillamme

Datahuone

Olemme mukana tuottamassa nopeaa tietoa päätöksenteon tueksi.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan

Tilastotietoa hyökkäyksen vaikutuksista Kotimaisen tilastotiedon oppaassa.

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten ja Tieto&Trendit-artikkelien lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste (3-10.–9.10.2022) uutisviestipalvelussa

Sidosryhmäkirje

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. 

Yhteystiedot

Päivitetty 5.10.2022