Ajankohtaista

Uutiset

29.7.2021 Kasvuyritykset keskittyvät keskuksiin, mutta syrjemmälläkin on niille edellytyksiä

Kasvuyrityksiä on erityisesti sote-palveluiden, hallinto- ja tukipalveluiden ja rakentamisen toimialoilla. Vaikka suuri osa kasvuyrityksistä sijaitsee Uudellamaalla, on niitä mahdollista luoda myös harvemmin asutuilla alueilla, kertovat Mira Kuussaari ja Jussi Partanen Tieto&trendit-artikkelissa

27.7.2021 Kuluttajien luottamusindikaattorissa arvio oman talouden tilasta mittaushistorian myönteisin

Tänään (27.7.) aamulla on julkaistu uusi kuluttajien luottamusindikaattori. Luottamusindikaattori oli 4,4, mikä on pientä laskua kesäkuun 4,6:een verrattuna mutta vielä reilusti toukokuun 2,7 yläpuolella. Luottamus talouteen onkin hyvin vahvaa, verrattuna luottamusindikaattorin pitkän ajan keskiarvoon, joka on -1,7. Vielä vuosi sitten samaan aikaan arvo oli -1,6.

26.7.2021 Pelko ajoi sokeuteen, tieto luo toivoa

Kenen joukoissa maailma pelastetaan, kysyy Jouni Kotkavuori Tieto&trendit-blogissa luettuaan kaksi uutuuskirjaa. Lauri Hokkasen tilitys Kenen joukoissa seisoin on varoitus ideologian sokaisevuudesta, tiedepokkari Kuinka maailma pelastetaan? herättää huolen lisäksi toiveikkuutta.

Lisää uutisia

Datamenestyjät -kilpailu

Uuden Datamenestyjät-kilpailun tarkoituksena on edistää tiedon hyödyntämistä ja tukea yhteiskunnan kehitystä, joka perustuu tutkittuun tietoon.

Suomen kesä tilastoissa

Paljonko suomalaiset syövät jäätelöä, mansikoita ja muita kesän herkkuja? Missä kuussa vietetään eniten häitä? Tutustu kesään ja lomailuun liittyviin tilastoihin. ​

Tilaa tuoreimmat tiedot sähköpostiisi

Voit tilata tuoreita tilastotietoja koskevia uutisviestejä tai perjantaisin ilmestyvän uutiskoosteen sähköpostiisi. Uutiskoosteesta löydät viikon uutisten lisäksi aikataulun seuraavan viikon tilastotiedon julkistuksista sekä tietoa lähiajan tapahtumista.

Lue tuorein uutiskooste 2.-8.8.2021

Siirry tilauslomakkeelle

Seuraa tilastojulkistuksia RSS-syötteiden avulla

Tieto&trendit – ajankohtaiset artikkelit ja blogit

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään. Voit seurata Tieto&trendit-sisältöjä tilaamalla sähköpostiisi kerran kuukaudessa ilmestyvän juttukoosteen.

Siirry tilauslomakkeelle

Yhteystiedot

Päivitetty 30.7.2021