Kesävinkkejä toimittajille

 
Tilastokeskus on ajan hermolla myös kesällä. Jos kaipaat juttuvinkkejä, taustatietoa työn alla olevaan juttuusi tai ehkä vain tutkittua tietoa kiinnostavasta aiheesta, olemme käytettävissäsi.

Tältä sivulta löydät monipuolisen tietopaketin ajankohtaisista ja yhteiskunnallisesti merkityksellisistä aiheista, joilla pääset hyvin alkuun.

Infopaketti kesätoimittajille

Järjestimme kesäkuun alussa kesätoimittajille infon, jossa kerroimme ajankohtaista tilastoaiheista ja opastimme etsimään tilastotietoja. Tilaisuuden sivulta löydät infon materiaalit.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan – vaikutukset tilastoissa

Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa Suomeen ja suomalaisiin monin eri tavoin. Verkkosivuillemme on koottu keskeisiä tilastotietojen lähteitä niistä aiheista, joihin Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikuttaa.

Tieto&trendit-verkkojulkaisu

Tieto&trendit-verkkojulkaisun asiantuntija-artikkelit pureutuvat ajankohtaisiin ilmiöihin ja kehitystrendeihin tilasto- ja tutkimustiedon valossa. Blogeissa asiantuntijamme tuovat yhteiskunnalliseen keskusteluun näkemyksiään ja laajentavat perinteisen tilastojulkistuksen yhteydessä esitettyjä tuloksia ilmiöalueesta.

Tulevat julkaisut

Katso julkistamiskalenteristamme lisää vinkkejä kesän uutisointiin.

Sitaattiuutisia STT:n palvelusta

STT-infon uutishuoneesta löydät tuoreimmat uutiset, joissa asiantuntijamme kommentoivat ajankohtaisia tilastoaiheita.

Tilastolive – suora lähetys tilastoista

Tilastokeskuksen livelähetyksissä pureudutaan ajankohtaisiin tilastoaiheisiin. Katso suorat lähetykset ja lähetysten tallenteet verkkosivuiltamme.

Faktanvartija-podcast

Faktanvartija on podcast, joka tarttuu rohkeasti julkisessa keskustelussa näkyviin aiheisiin ja tarkastelee niitä analyyttisesti tilastotietojen avulla. Podcast antaa kunnian faktoille ja luo pohjaa tietoon perustuvalle mielipiteen muodostukselle. Kuuntele jaksot verkkosivuiltamme.

Ilmiöasiantuntijat

Iso joukko tilastojen asiantuntijoita eri ilmiöalueilta on käytössäsi, kun etsit haastateltavaa tai taustoittajaa juttuusi. Ilmiöasiantuntijat ovat oman erityisalueensa huippuosaajia ja he auttavat sinua mielellään ilmiöalueeseensa liittyvissä kysymyksissä. Löydät heidät myös sosiaalisen median kanavista, kuten Twitteristä.