Tilastokeskuksen Kunnallisvaalien 2004 vaalitietopalvelu

Kunnallisvaalien 2004 vaalitietopalvelu on avattu Tilastokeskuksen Internet-sivuilla. Ensimmäiset perustilastot ehdokasasetelmista ovat jo osoitteessa tilastokeskus.fi/kunnallisvaalit/2004. Vaali-illasta 24.10.2004 alkaen tietoja täydennetään tilastoilla, analyyseillä ja kartoilla tosiaikaisesti vaalitulosten valmistuessa. Maksuton vaalitietopalvelu sisältää kaikki keskeiset vaalitiedot ja -tulokset suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lisäksi kiinnostuneille on tarjolla laajempi maksullinen palvelu.

Ehdokasrekisteriaineistojen perusteella palveluun on jo laadittu useita vaalipiireittäisiä ja kunnittaisia tilastotaulukoita. Vaaliyön aikana palvelun tietoja päivitetään tosiaikaisesti. Kun vaalien ennakkotulokset vaaliyönä valmistuvat, palvelussa julkaistaan niiden perusteella tuotettuja tilastoja ja katsauksia puolueiden vaalimenestyksestä, kansalaisten äänestysaktiivisuudesta sekä vaalituloksesta. Myös äänestysalueittaiset tilastot julkaistaan heti niiden valmistuttua.

Mahdollisimman pian vaalituloksen vahvistamisen jälkeen myös lopullisen tuloksen mukaiset tilastot julkaistaan vaalitietopalvelun sivuilla. Lopulliset tulokset saadaan päivitettyä noin 3-4 viikon kuluttua vaaleista eli marraskuun puolivälissä.

Vaali-illasta klo 20 lähtien tiedon tarvitsijoita palvelee myös maksullinen vaalitietopalvelu. Se tarjoaa jo vaali-iltana vaalikarttapalvelun ennakkoäänestystuloksista. Karttapalvelussa on alueittaista tietoa muun muassa puolueiden kannatuksista ja kannatusten muutoksista sekä äänestysaktiivisuudesta ja sen muutoksesta. Vaalikarttoja päivitetään tuloslaskennan edistyessä.

Kunnallisvaalien 2004 vaalitietopalvelun tiedotteesta luettavissa tarkempia tietoja.


Päivitetty 18.10.2004