Tiedote tilastotiedon käyttäjille 17.12.2004

Tilastokeskuksen tiedotteiden ja uusien tilastotietojen (Tuorein tilasto) julkistaminen muuttuu 1.1.2005

Tilastokeskuksen tiedotteiden ja tilastojen julkistuskäytännöt muuttuvat 1.1.2005. Tavoitteena on yhdenmukaistaa julkistusajankohtia sekä parantaa asiakkaille tarjottavan uutispalvelun kattavuutta. Seuraavassa lyhyt yhteenveto muutoksista ja niiden vaikutuksista tiedon käyttäjille tarjottuihin palveluihin.

Uusin tieto Tuorein tilasto-julkistuksissa ja Tiedotteissa

Uudet tilastotiedot julkistetaan jatkossa niin sanottuina Tuoreimpina tilastoina. Tuorein tilasto -julkistuksia on vuodessa noin 700. Tiedotteita julkistetaan muista ajankohtaisista asioista. Niissä käsitellään tilastojen lisäksi muun muassa tapahtumia, tuotteita ja palveluita sekä valmistuvia tutkimuksia. Tiedotteita ilmestyy vuosittain vajaat 100.

Julkistukset Internetissä arkisin klo 9

Tuorein tilasto -julkistuksia sekä tiedotteita julkistetaan arkipäivisin klo 9. Julkistukset tapahtuvat Internet-sivuillamme osoitteessa www.tilastokeskus.fi. Uusimmat tilastotiedot löytyvät palvelun etusivulta otsikon "Tuoreimmat tilastot" alta ja tiedotteet otsikon "Tiedotteet" alta.

Etukäteistieto kalentereissamme

Tulevista julkistuksista ja muista ajankohtaisista asioista kerrotaan jatkossakin perjantaisin ilmestyvässä viikkokalenterissamme. Koko vuoden tilastojulkistukset on listattu tilastojen julkistamiskalenterissamme, jota päivitetään ajantasaisesti sekä tapahtuneiden julkistusten että mahdollisten muutosten osalta.

Tiedot julkistuksista omaan sähköpostiin

Tiedon käyttäjänä voit saada henkilökohtaisen sähköpostiviestin tiedotteista, viikkokalenterista sekä entistä kattavammin myös uusista tilastojulkistuksista.

Sähköpostiviesti lähetetään halukkaille heti julkistusten tapahduttua. Jokaisesta tiedotteesta lähtee erillinen viesti, joka sisältää tiedotteen otsikon, ingressin sekä linkin varsinaiseen dokumenttiin. Päivän tilastojulkistuksista lähetetään yksi kokoomaviesti. Toistaiseksi viesteihin tulevat mukaan kaikki julkistukset, mutta jatkossa kehitämme palvelua niin, että asiakas voi rajata viestin koskemaan vain haluamiinsa aihealueisiin liittyviä julkistuksia.

Tiedotteiden (ml. viikkokalenteri) ja tilastojulkistusten jakelulistoille voit liittyä, niiltä poistua tai jakeluvalintoja muuttaa ottamalla yhteyttä viestintäyksikköön (viestinta@tilastokeskus.fi) ja ilmoittamalla seuraavat tiedot:

  • nimi
  • sähköpostiosoite
  • organisaatio
  • postiosoite
  • haluatko sähköpostiisi tiedon a) tiedotteista ja viikkokalenterista, b) tilastojulkistuksista vai c) näistä kaikista.

Jo jakelulistoilla oleville on lähetetty tietoa muutoksista sähköpostitse.

Lisätietoja saat Tilastokeskuksen viestintäyksiköstä

Tilastokeskuksen uutispalvelut Internetissä


Päivitetty 17.12.2004