Tilastokeskus.fi-sivusto uudistui

Tilastokeskuksen verkkopalvelu tilastokeskus.fi on täysin uudistettu. Palvelussa on neljä pääosiota: Tilastot, Tietoa tilastoista, Tuotteet ja palvelut sekä Organisaatio. Uudistuksen myötä sivuilla oleva runsas tilastotieto löytyy entistä helpommin. Myös Tilastokeskuksen palvelut tuodaan selkeämmin esille.

Kaikilla Tilastokeskuksen tuottamilla tilastoilla on nyt oma kotisivu. Täysin uutena elementtinä palveluun tulee "Tuorein tilasto". Se tehdään jokaisesta tilaston julkistamisesta tilaston kotisivulle.

Verkkopalvelun sisällön kattavuus lisääntyy asteittain. Uudessa palvelussa on noin vuoden siirtymäaika, jonka aikana kaikki tilastot ja niiden metatiedot julkistetaan uuteen ympäristöön. Siihen saakka tieto löytyy vanhasta palvelusta. Useimmat vanhat suorat url-osoitteet toimivat edelleen.

Jatkossa kaikki Tilastokeskuksen tuottamat tilastot julkistetaan Internetissä. Rakenteellisena muutoksena merkittävin on niin sanotun aihealuesivuston uudistus, joka yhtenäistää kaikkien tilastojen kotisivujen rakenteet. Myös muiden palvelujen, kuten tietokantapalvelujen rakenteet yhtenäistyvät. Tuotteista ja palveluista julkaistaan uudistetut tuotekuvaukset. Näin tiedon käyttäjän on helpompi saada kokonaiskuva Tilastokeskuksen laajasta tarjonnasta sekä valita omiin tarkoituksiinsa parhaiten sopivat tuotteet tai palvelukombinaatiot.

Tilastokeskuksen verkkosivujen käyttö on kasvanut 2000-luvulla noin kolmanneksen vuosittain. Viime vuoden marraskuussa verkkosivuillamme kävi 94 000 eri käyttäjää, ja vierailuja heillä oli 244 000. Sivuston uudistus perustuu paljolti niihin muutostarpeisiin, joita olemme saaneet niin asiakaspalautteen kuin muun seurantammekin avulla.

Lisätietoja: Markku Huttunen (09) 1734 3337, Riitta Kaisio (09) 1734 2630,
internet-toimitus@tilastokeskus.fi


Päivitetty 22.6.2004