Ympäristötilasto 2004 ilmestynyt!

Ympäristötilasto 2004 -julkaisussa ja verkkopalvelussa tarkastellaan luonnon ja ihmisen välistä vuorovaikutusta useista eri näkökulmista. Aiheina ovat muun muassa päästöt ilmaan, vesien kuormitus, jätteet, luonnonvarojen käyttö, energia, liikenne, ympäristöverotus ja ympäristönsuojelumenot. Lisäksi julkaisussa on tietoja EU-maiden kansalaisten suhtautumisesta ympäristöasioihin.

Julkaisun mukana on CD, jossa julkaisun tilastotiedot on Excel-taulukoina ja kuviot pdf-muodossa. Monipuoliset hakuominaisuudet helpottavat tietojen löytymistä levykkeeltä. Lisäksi tietojen muokkaus on mahdollista ja aikasarjat pitkät.

Ympäristötilasto 2004 on hyödyllinen työväline yrityksille, hallinnolle, tutkijoille, toimittajille ja opettajille. Julkaisu soveltuu myös ympäristöopetukseen eri oppilaitoksissa.

Ympäristötilasto 2004 perustuu tutkimuslaitosten, hallinnon, Tilastokeskuksen, Eurostatin ja OECD:n keräämiin tietoihin. Useista aiheista on vertailutietoja muista teollistuneista maista. Tuoreimmat tiedot ovat vuodelta 2003.

Ympäristötilasto ilmestyy vuosittain: koko aineisto suomeksi ja englanniksi. Ympäristötilasto 2004 on tilattavissa sekä 196-sivuisena julkaisuna että verkkoversiona.

Hinnat:

  • Julkaisu + CD kestotilaus 35 € ja vuositilaus 40 €. Julkaisun esittely ja tilaukset Tilastotorilta.
  • Verkkopalvelun hinta määräytyy käyttäjien lukumäärän mukaan. Hinnat alkaen 49 € + alv 22 %. Verkkopalvelun kestotilaaja saa vuosittain veloituksetta yhden kappaleen painettua Ympäristötilastoa.

Tiedustelut:
Raija Tulokas
puh. (09) 1734 3419
ymparisto.energia@tilastokeskus.fi


Päivitetty 30.6.2004