Tilastokeskus Paikkatietomarkkinoilla 5.-6.10.2004

Kaikella on paikkansa, myös Tilastokeskuksen tilastotiedoilla, jotka ovat paikannettavissa kartalle. Paikkatiedoista, aineistoista ja palveluista kuulet viimeisimmät uutiset alan merkittävimmässä kotimaisessa tapahtumassa. Luennot, seminaarit, näyttelyt ja tietoiskut tarjoavat tietoa niin alan ammattilaiselle kuin paikkatietoihin vasta tutustuvalle.

Paikkatietomarkkinat on vuosittain järjestettävä alan suurtapahtuma, johon paikkatietojen tuottajat ja käyttäjät sekä ohjelmistojen ja palvelujen toimittajat kokoontuvat vaihtamaan ajatuksia sekä esittelemään tuotteitaan ja palvelujaan.

Paikkatieto on tietoa kohteista ja ilmiöistä, joiden sijainti tunnetaan. Sijaintitieto määritellään karttakoordinaattien, osoitteiden ja aluetunnusten avulla. Sijaintitieto mahdollistaa ilmiöiden tarkastelun kartalla. Paikannettu tieto tarjoaa myös mahdollisuuden erilaisten aineistojen yhdistämiseen ja tietojen analysointiin.

Uutta aluetietoa

Tilastokeskus esittelee markkinoilla ruututietokantaa ja SuomiCD:tä sekä messu-osastolla että tietoiskutilaisuudessa. Ruututietokanta tarjoaa maantieteellisesti tarkkaa tietoa 250 m x 250 m -ruudun kokoisilta alueilta. Karttaruuduttaisia tilastotietoja löytyy asukkaista, talouksista, työvoimasta, rakennuksista ja työpaikoista. Ruututietojen avulla voit tehdä paikkatieto-ohjelmassa esim. sijainninsuunnittelua tai alueellisia analyyseja.

SuomiCD tarjoaa laajan ja kattavan tietokannan asukkaista, talouksista, työpaikoista, yritystoimipaikoista ja rakennuksista postinumeroalueittain. Tiedot niin talouksien tuloista, varallisuudesta ja ostovoimasta kuin työ-matkoista ja palveluista postinumeroalueittain ovat myös saatavissa SuomiCD:n tietokannasta. SuomiCD:tä voit hyödyntää esim. markkinoinnin kohdentamisen suunnitteluun ja sijainnin suunnitteluun. Tule tutustumaan molempiin tuotteisiimme ja vertaamaan, kumpi niistä sopisi sinun käyttöösi. Kerromme myös muista paikkatieto-tuotteistamme, -aineistoistamme ja -palveluistamme.

Tule 5.-6.10. messuosastollemme E3 ja 6.10. klo 14.30 tietoiskuun "Ruututietokanta ja SuomiCD alue-analyysin välineinä" (sali C3)!

Tervetuloa!

Lisätietoja Paikkatietomarkkinoista


Päivitetty 20.9.2004