Koko Suomen juhla

Suomi Finland 100 -lippu

Kuva: Suomi 100/Leena Koskela

Itsenäisen Suomen juhlavuosi on koko kansan juhla. Juhlintaa kokoaa ja koordinoi valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -hanke, mutta juhla tehdään yhdessä monen ihmisen, organisaation ja yhdistyksen voimin.

Juhlavuoden kunniaksi perustetulla suomifinland100.fi-sivustolla esitellään Suomea ja juhlavuoden tapahtumia. Sivustolla myös kerrotaan, miten suomalaiset suhtautuvat juhlavuoteen ja miten vuotta juhlitaan. Näitä tietoja kerätään Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin tiedonkeruun yhteydessä.

Syyskuu 2015: Suomalaisten odotuksia juhlavuodelle

Syyskuu 2016: Tietoisuus juhlavuodesta reippaassa kasvussa syyskuussa 2016

Marraskuu 2016: Yli 400 000 suomalaista mukana valmisteluissa  

Huhtikuu 2017: Suomelle 8+

Joulukuu 2017: Juhlavuosi huipentui ilotulitukseen

Findikaattori – yhteiskunnan kehityksen kuva

Tilastokeskus on tehnyt yhdessä tilastotiedon tuottajien kanssa suomalaista yhteiskuntaa tilastokuvioin ja tekstein esittelevän Findikaattori-palvelun. Findikaattorista saa kätevästi tietoa esimerkiksi Suomen väestönmuutoksista.

100 tasa-arvotekoa – yhdessäwww.tasaarvo100.fi

Tilastokeskus on mukana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluvassa 100 tasa-arvotekoa -hankkeessa, jossa tehdään konkreettisia tekoja tasa-arvon edistämiseksi.

Tilastokeskus osallistuu hankkeeseen parantamalla tasa-arvoa koskevan tilastotiedon saatavuutta ja näkyvyyttä. Tilastokeskus sitoutuu kehittämään erityisesti tasa-arvon teemasivuston tietosisältöjä ja sen ajantasaisuutta sekä tasa-arvotiedon löydettävyyttä.

Lue lisää tasa-arvoteoista

Tilastotietoa sukupuolten tasa-arvosta