Tapahtumat ja kilpailut

Juhlavuoden tapahtumissa luodataan mennyttä kehitystä, pohditaan tulevaisuutta ja annetaan vinkkejä tilastojen käyttämiseen. Juhlavuoden kilpailuissa kannustetaan tilastojen ja niiden uusien havainnollistamistapojen käyttämiseen.

Kilpailut

Tilastot käyttöön - Kilpailut medialle ja opiskelijoille

Tilastokeskus järjesti Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaksi tilastojen käyttöön liittyvää kilpailua. Tilastot mediassa -kilpailussa etsimme parasta tilastoja hyödyntävää aineistoa mediassa. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille suunnatussa kilpailussa haimme puolestaan parasta tilastoja havainnollistavaa sähköistä toteutusta.

Uutinen kilpailujen voittajista 22.11.2017

Kansainvälinen tilastojulistekilpailu 2016-2017

 

Viidettä kertaa järjestettävän kansainvälisen tilastojen luku- ja käyttötaitokilpailun Suomen finaali on ratkennut. Tällä kertaa kilpailun aiheena oli Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi Suomen historia. Yläkoulusarjan voittajat ovat Paraistenseudun koulusta Paraisilta ja lukiosarjan voittajat Erkon lukiosta Orimattilasta.

Suomen kilpailun voittajat palkittiin Tilastokeskuksen, Valtion nuorisoneuvoston ja Nuorisotutkimusseuran järjestämässä Nuoret ja tulevaisuus -seminaarissa 7.3.2017 Musiikkitalossa, Helsingissä. Ensimmäisen sijan saaneet julisteet osallistuivat heinäkuussa myös kansainväliseen loppukilpailuun, Maailman tilastokongressissa Marokossa, Marrakechissa. Suomea edustanut Paraistenseudun koulu tuli toiselle sijalle kansainvälisen tilastokilpailun yläkouluikäisten sarjassa.

Kansainvälinen kilpailu, uutinen 21.7.2017 

Suomen finaali, uutinen 20.2.2017

Tilastojulistekilpailun yhteistyökumppanit