Kutsu: Tilastot demokratian tukena

Mikä on tilastojen merkitys demokratiassa? Miten tiedolla voidaan tukea kansanvaltaa? Tilastojen sanotaan usein olevan demokratian perusta. Mitä tämä tarkoittaa? Voisiko yhteiskunta toimia ilman tilastoja? Millaisia odotuksia ja haasteita yhteiskuntia muuttavat kriisit ja poikkeusolot tuovat tilastoinnille?

Torstaina 9.6.2022 järjestettävässä keskustelutilaisuudessamme puhutaan paitsi tilastojen ja yhteiskunnallisen tiedon demokratiaa tuottavasta voimasta, myös tiedon tuottamiseen ja käyttöön liittyvistä haasteista. Miten tilastojen luotettavuus ja puolueettomuus varmistetaan? Mikä on Tilastokeskuksen rooli demokraattisen yhteiskunnan ylläpitämisessä?

Keskustelemassa ovat Tilastokeskuksen kehittämispäälliköt Anna Pärnänen, Matti Paavonen ja Pasi Piela sekä ylijohtaja Johanna Laiho-Kauranne. Keskustelua moderoi osastopäällikkö Hannele Orjala. 

Aika: torstai 9.6.2022 klo 9–10.30 

Liity tilaisuuteen tästä linkistä. Kutsua saa jakaa myös muille aiheesta kiinnostuneille. 

Tilaisuus on osa Demokratian puolustusdialogit -keskustelusarjaa, jota koordinoivat DialogiAkatemiaErätauko-säätiöSitravaltioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriö

Tervetuloa!

 Lisätietoja: Leila Kaunisharju, leila.kaunisharju@tilastokeskus.fi