Tiedote 30.4.2010

Tilastoalan laatukonferenssissa esillä Euroopan tilastojärjestelmän haasteet

Tilastokeskus ja EU:n tilastovirasto Eurostat järjestävät tilastoalan laatukonferenssin Helsingissä Finlandia-talossa 4.-6.5.2010. Konferenssi järjestetään viidettä kertaa ja nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Konferenssiin on ilmoittautunut yli 400 tilastoasiantuntijaa 45 eri maasta.

Euroopan virallisen tilaston laatukonferenssi käsittelee tilastotuotannon laatuun ja metodologiaan liittyviä aiheita. Konferenssi keskittyy tällä kertaa erityisesti Euroopan tilastojärjestelmän uudelleenorganisoinnin haasteisiin. Keskeisenä aiheena on myös vuoden 2011 väestölaskenta. Vuonna 2011 toteutetaan eri puolilla maailmaa YK:n suositusten mukainen väestölaskenta. Useissa maissa väestölaskenta tehdään ensimmäistä kertaa osin tai kokonaan rekisteriaineistoista, mikä asettaa uusia haasteita tiedonkeruulle ja aineiston käsittelylle.

Konferenssin avauspäivänä tiistaina 4.5. kutsuesityksen pitää Norjan tilastoviraston pääjohtaja Øysten Olsen Euroopan tilastojärjestelmän laadunvarmistuksesta.

Keskiviikkona 5.5. kutsupuheenvuoron esittää professori Carl-Erik Särndal Ruotsista. Hän tarkastelee puheenvuorossaan otantatutkimusten tulevaisuutta ja kysyy, onko perinteinen otantatutkimus edelleen elinvoimainen menetelmä.

Torstaina 6.5. kutsuesityksen pitää professori Denise Lievesley Britanniasta. Hän tarkastelee tilastoaineiston hyödyllisyyttä käyttäjien näkökulmasta.

Konferenssi on avoin tiedotusvälineiden edustajille.
Konferenssin koko ohjelma ja esitysten abstraktit

Lisätietoja: Antero Pohjola (09) 1734 2272 , Kari Djerf ( 09) 1734 3425
European Conference on Quality in Official statistics -konferenssin kotisivu