Uutisia 15.5.2013

Tilastokeskus jatkaa datan avaamista

Tilastokeskus on avannut paikkatietoaineistojaan avoimeen, veloituksettomaan käyttöön. Saatavana on väestöjä kuvaavia perustietoja 1 km x 1 km karttaruuduttain sekä tilastointialueittain.

Lisäksi tarjolle tulee myös Tilastokeskuksen perustietoja oppilaitoksista ja tuotanto- ja teollisuuslaitoksista. Aineistoja päivitetään ja täydennetään myöhemmin.

Aineistojen ja palveluiden kuvailutiedot ovat saatavissa kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palvelua rakennettaessa on kiinnitetty erityistä huomiota tietosuojaan: tiedot esitetään niin, että yksittäinen henkilö ei ole tunnistettavissa.

Aineistoja voi katsella Paikkatietoikkunan karttaikkunassa tai tiedot voi ladata käytettäväksi omissa sovelluksissa.

Uusi aineistotarjonta on jatkoa Tilastokeskuksen vuonna 2012 aloittamalle tiedon avaamiselle. Avoimeen käyttöön on aiemmin avattu rajapintapalveluina StatFin-tietokannan ja Eurostatin avaintaulukoiden tiedot. StatFin-tietokantaa on vuoden 2013 alusta laajennettu liittämällä siihen soveltuvin osin aiemmin maksullisen Altika-aluetietokannan tiedot. Avoimen tiedon tarjontaa laajennetaan edelleen lähivuosina.

www.paikkatietoikkuna.fi

Tilastokeskuksen paikkatietojen palvelurajapinta

Tilastokeskus, avoin data ja rajapinnat

Lisätietoja:
Marja Tammilehto-Luode (paikkatietojen palvelurajapinta) 09 1734 3244, inspire@stat.fi
Heli Mikkelä (avoin data) 09 1734 3200