3.5.1996

Kauppa kasvoi edelleen helmikuussa

Tukkukaupan myynnin määrä oli helmikuussa 7,0 prosenttia ja vähit- täiskaupan myynnin määrä 3,2 prosenttia suurempi kuin vuoden 1995 helmikuussa. Myynnin arvonlisäveroton arvo nousi tukkukaupassa 7,2 prosenttia ja vähittäiskaupassa 3,5 prosenttia. Karkausvuoden vuoksi tämän vuoden helmikuussa oli yksi kauppapäivä enemmän kuin viime vuoden helmikuussa. Luvut ovat Tilastokeskuksen ennakkotietoja.

Investointitavaroiden tukkukauppa kasvoi edelleen nopeasti. Koneita ja muita pääomatavaroita hankittiin helmikuussa lähes viidennes edellis- vuotista enemmän. Ravinto- ja nautintoainetukkukaupan myyntimäärä kohosi runsaat kymmenen prosenttia sekä autotukkukaupan ja poltto- ainetukkukaupan myynti runsaat kuusi prosenttia. Eniten laski jälleen tekstiili- ja vaatetukkukaupan myynti, yli 15 prosenttia. Raaka- ainetukkukaupan myynti aleni yli kymmenen prosenttia, rauta- ja ra- kennustarviketukkukaupan yli viisi prosenttia.

Autojen vähittäiskaupan myyntimäärä kasvoi helmikuussa runsaat kymmenen prosenttia viime vuoden helmikuusta. Myös kemikaalituot- teita sekä urheilutarvikkeita ja veneitä myytiin edellisvuotista enemmän. Huoltamoiden myynti kasvoi viisi prosenttia, kun se vielä tammikuussa laski saman verran. Sen sijaan kukkien ja puutarha-alan kaupan myynti pieneni lähes 15 prosenttia. Jalkineiden, tekstiilien ja vaatteiden, alko- holijuomien sekä kirjojen ja toimistotarvikkeiden kaupan myyntimäärät laskivat vajaat kymmenen prosenttia.

Tavaratalot kasvattivat myyntiään helmikuussa neljä prosenttia ja su- permarketit sekä pienemmät päivittäistavarakaupat kaksi prosenttia. Kioskien myynti sitä vastoin laski kuusi prosenttia vuotta aiemmas- ta.

Lähde: Tukku- ja vähittäiskauppa, helmikuu 1996
Lisätietoja: Petri Vänttinen (90) 1734 3552