29.4.1997

Kotimaankauppa jatkoi kasvuaan helmikuussa

Tukku- ja vähittäiskaupassa vuosi on alkanut hyvin. Helmikuun vähittäiskaupassa kasvoivat eniten rauta- ja rakennustarvikkeiden sekä sähkötarvikkeiden ja kodintekniikan myyntimäärät. Vastaavasti tukkukaupassa kasvoi raaka-aineiden myynti. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen kauppatilaston ennakkotiedoista.

Kauppapäiväkorjatun määräindeksin mukaan tukkukaupan myynnin määrä lisääntyi viime vuoden helmikuusta tämän vuoden helmikuuhun 3,7 prosenttia ja vähittäiskaupan myynnin määrä 6,3 prosenttia.

Tukkukaupassa ylivoimaisesti eniten kasvoi raaka-ainetukkukaupan myyntimäärä, yli viidenneksen. Yli seitsemän prosentin kasvuun ylsivät lisäksi yleistukku-, rauta- ja rakennustarvike- sekä vaatetukkukauppa. Helmikuun lämmin sää näkyi polttoainetukkukaupassa kolmen prosentin myynnin vähenemisenä.

Vähittäiskaupassa huoltamoiden ja autokaupan myyntimäärät kasvoivat helmikuussa yli kymmenen prosenttia. Vilkastuneen asuntokaupan myötä myös rauta- ja rakennustarvikkeiden sekä sähkötarvikkeiden ja kodintekniikan kauppa kasvoi yli 12 prosenttia viime vuoden helmikuusta.

Vuoden 1997 alusta lähtien kauppatilasto julkaisee kauppapäiväkorjattuja määräindeksejä. Kauppapäiväkorjattujen lukujen avulla eri vuosien vastinkuukaudet saadaan aiempaa vertailukelpoisemmiksi. Lisää kauppapäiväkorjauksesta löytyy helmikuun 1997 Tukku- ja vähittäiskauppa -julkaisuista.

Lähde: Tukku- ja vähittäiskauppa, helmikuu 1997

Lisätietoja: Petri Vänttinen (09) 1734 3552