28.08.1997

Kauppa kävi hyvin kesäkuussa

Sekä tukku- että vähittäiskauppa kävi hyvin kesäkuussa. Tilastokeskuksen kauppatilaston ennakkotietojen mukaan erityisesti kasvoi autojen, sähkötavaroiden, kodintekniikan ja kenkien myynti.

Kauppapäiväkorjatun määräindeksin mukaan tukkukaupan myynnin määrä lisääntyi viime vuoden kesäkuusta tämän vuoden kesäkuuhun 8,5 prosenttia ja vähittäiskaupan myynnin määrä 4,5 prosenttia.

Kesäkuu oli tukkukaupalle otollinen. Yhdelläkään toimialalla myynti ei vähentynyt, ja parhaimmilla toimialoilla myytiin lähes 20 prosenttia viimevuotista enemmän. Autojen tukkukauppa kasvoi 19 prosenttia, yleistukkukauppa 17 sekä sähkö- ja kodintekniikan tukkukauppa 16 prosenttia viime vuodesta.

Vaikka lämmin kesäkuu ei houkutellutkaan viimevuotista enempää matkailijoita ulkomailta, kävi myös vähittäiskauppa hyvin. Kesäkuussa myynti pysyi koko alkuvuoden tasaisena jatkuneessa noin 4,5 prosentin vuosikasvussa. Eniten nousi autokaupan myynti, 13 prosenttia. Kenkäkauppa sekä sähkötavaroiden ja kodintekniikan vähittäiskauppa lisäsivät myyntiään 10 prosentilla.

Tilastokeskus on julkaissut kauppapäiväkorjattuja määräindeksejä tämän vuoden alusta lähtien. Kauppapäiväkorjattujen lukujen avulla eri vuosien vastinkuukaudet saadaan aiempaa vertailukelpoisemmiksi.

Lähde: Tukku- ja vähittäiskauppa, kesäkuu 1997

Lisätietoja: Petri Vänttinen (09) 1734 3552