15.1.1998

Lisätietoja: Kari Rautio (09) 1734 2479
Vastaava tilastojohtaja: Ilkka Hyppönen

Teollisuustuotanto kasvoi marraskuussa 9,7 prosenttia

Teollisuustuotannon kasvu jatkui marraskuussa. Tilastokeskuksen työpäiväkorjatun indeksin mukaan tuotanto lisääntyi marraskuusta 1996 viime vuoden marraskuuhun 9,7 prosenttia. Kasvua piti yllä ennen kaikkea vienti, mutta myös kotimarkkinat vahvistuivat.

Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi marraskuussa lähes 14 prosenttia. Metalliteollisuuden toimialoista kasvoi eniten sähköteknisten tuotteiden valmistus, runsaat 19 prosenttia. Puu- ja paperiteollisuuden tuotanto lisääntyi 12 prosenttia. Puutavaroita tuotettiin runsaat 8 prosenttia ja paperia lähes 14 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Myös kemianteollisuuden tuotanto kääntyi marraskuussa kasvuun syksyn korjausseisokkien jälkeen.

Rakentamiseen liittyvästä teollisuudesta lasi-, savi- ja kivituotteiden valmistus kasvoi marraskuussa runsaat 16 prosenttia. Huonekaluja valmistettiin runsaat 7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Myös kustantaminen ja painaminen kasvoi marraskuussa lähes 11 prosenttia.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli marraskuussa käytössä 90 prosenttia. Metalliteollisuuden käyttöaste oli 91 prosenttia, puu- ja paperiteollisuuden 98, kemianteollisuuden 81 ja muun tehdasteollisuuden käyttöaste 80 prosenttia.

Tammi-marraskuusta 1996 viime vuoden tammi-marraskuuhun teollisuustuotanto kasvoi miltei 8 prosenttia. Paperiteollisuuden tuotanto lisääntyi 15 prosenttia, puutavarateollisuuden lähes 14, metalliteollisuuden 11 ja kemianteollisuuden tuotanto lähes 2 prosenttia. Muun tehdasteollisuuden tuotanto kasvoi tammi-marraskuussa lähes 4 prosenttia.

Lokakuussa teollisuustuotannon kasvuvauhti oli tarkistettujen tietojen mukaan 6,7 prosenttia. Tarkistuksessa luku kasvoi 0,1 prosenttiyksikköä aiemmin julkaistusta.

Lähde: Teollisuustuotannon volyymi-indeksi 1997, marraskuu. Tilastokeskus