6.4.1998

Lisätietoja: Eugen Koev (09) 1734 3397
Vastaava tilastojohtaja: Jarmo Hyrkkö

Vuokrapyynnöt Helsingissä korkeita tämän vuoden maaliskuussa

Helsingissä pyydetään yksiöstä keskimäärin 87,60 markan kuukausivuokraa neliöltä. Espoossa ja Vantaalla yksiöstä pyydetään runsaat 74 markkaa neliöltä. Muissa suurissa kaupungeissa vuokrapyynnöt ovat keskimäärin 47 - 64 markkaa neliöltä kuukaudessa.

Suuret huoneistot ovat tarjolla Helsingissä keskimäärin 70,60 markan neliövuokralla, Espoossa ja Vantaalla niistä pyydetään noin 50 markkaa. Muissa kaupungeissa suuri kerrostaloasunto on saatavilla keskimäärin noin neljänkymmenen markan neliövuokralla.

Tiedot perustuvat Tilastokeskuksen kyselyyn, joka lähetettiin suurimmissa lehdissä vuokra-asunnoista ilmoitteleville asuntojen välittäjille. Kysely koski tämän vuoden maaliskuun 2.-15. päivien välistä ajanjaksoa. Kyselyn tulokset pohjautuvat 1 255 vuokralle tarjotun asunnon tietoihin. Tulokset kertovat siten vain vuokrapyynnöistä, ei sitä millaisella vuokrasummalla vuokrasopimukset lopulta toteutuivat.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella tarjolla runsaasti vuokra-asuntoja

Vuokra-asuntojen tarjonta pääkaupunkiseudun ulkopuolella on asunnonvälittäjien mukaan runsasta. Helsingissä on taas pieniä edullisia vuokra-asuntoja on kysyntään verrattuna vain niukasti tarjolla.