30.4.1999

Lisätietoja: Erkki Lääkäri (09) 1734 3355
Vastaava tilastojohtaja: Markku Suur-Kujala

Tuotannon kasvu jatkui helmikuussa

Kokonaistuotanto lisääntyi viime vuoden helmikuusta tämän vuoden helmikuuhun 3,4 prosenttia. Kun kausitekijöiden vaikutus poistetaan, helmikuun tuotanto oli 0,3 prosenttia suurempi kuin tammikuun tuotanto. Tilastokeskuksen laskeman kokonaistuotannon kuukausikuvaajan mukaan tuotanto kasvoi maa- ja metsätaloutta lukuun ottamatta kaikilla päätoimialoilla.

Teollisuus kasvoi edelleen sähköteknisten tuotteiden tuotannon vauhdittamana. Sen työpäiväkorjattu tuotanto lisääntyi viime vuoden helmikuusta viisi prosenttia. Talouden kokonaiskasvua tuki myös rakentamisen, kaupan ja liikenteen tuotannon lisääntyminen.

Liikenteen tuotanto lisääntyi viime vuoden helmikuusta tämän vuoden helmikuuhun 4,4 prosenttia, rakentamisen tuotanto 4 prosenttia ja kaupan tuotanto 2,1 prosenttia. Muut palvelut ja julkinen toiminta kasvoivat prosentin. Maa- ja metsätalouden tuotanto sen sijaan pieneni vajaat kaksi prosenttia.

Kokonaistuotannon kuukausikuvaaja perustuu yhteentoista kuukausisarjaan talouden eri aloilta. Sarjat lasketaan painottaen yhteen.

Lähde: Kokonaistuotannon kuukausikuvaaja 1999, helmikuu. Tilastokeskus