Tämä on arkistosisältöä, jota ei enää päivitetä.

Siirry ajantasaiselle Tilastotieto-sivulle.

Kaupan toimialakatsaus III/2006

  1. Yhteenveto kaupan suhdannetilanteesta
  2. Kaupan liikevaihdon ripeä kasvu jatkui
  3. Kaupan työllisten määrä pysytteli vuoden takaisella tasolla
  4. Kaupan näkymät vakaat
  5. Fokus: Kuka juhlii alennusmyynneissä?
  6. Lähdeluettelo

Koko dokumentti yhdellä sivulla


Kirjoittajat: Antti Santaharju (09) 1734 2720, Marko Tuomiaro (09) 1734 2705, palvelut.suhdanne@tilastokeskus.fi

Yhteenveto kaupan suhdannetilanteesta

Kaupan liikevaihdon suotuisa kehitys jatkui myös heinä-syyskuussa. Liikevaihdon kasvu oli lähes yhtä voimakasta kuin tammi-kesäkuun aikana. Myynnin arvo kasvoi yhä huomattavasti nopeammin kuin myynnin määrä pääosin polttoaineiden hintojen nousun takia. Alan työllisten määrä pysyi ennallaan verrattuna vuoden takaiseen tasoon. Kaupan yritykset arvioivat, että henkilöstön määrä ei lisäänny merkittävästi loka-joulukuussa. Myyntiodotukset olivat kolmannen vuosineljänneksen lopussa huomattavasti valoisammat kuin edeltävän neljänneksen lopussa.

Vähittäiskaupan myynnin reipas kasvu jatkui myös kolmannella neljänneksellä. Varsinkin pienissä yrityksissä sekä päivittäistavarakaupassa vauhditettiin vähittäiskaupan kasvua enemmän kuin edeltävällä neljännekseksellä. Autokaupassa etenkin pienten yritysten suotuisa kehitys kiihdytti toimialan liikevaihdon reipasta kasvua. Auto- ja vähittäiskaupan yritysten suhdannenäkemystä kuvaava luottamusindikaattori on yhä selkeästi pitkäaikaisen keskiarvonsa yläpuolella. Alan myynnin odotettiin edelleen kasvavan ja työllisten määrän arvioitiin hieman nousevan joulu- ja helmikuun välisenä aikana.

Tukkukaupan voimakas myynnin kasvu jatkui heinä-syyskuussa. Liikevaihdon kasvu kiihtyi verrattuna edeltävään neljännekseen varsinkin suurissa yrityksissä. Toimialan liikevaihdon reippaan kasvun taustalla on tukkukaupan hintojen voimakas nousu.

Alkuun Edellinen Seuraava


Päivitetty 12.1.2007