Näin haet meille töihin

Tilastokeskuksessa on vuosittain noin 50 mielenkiintoista tehtävää avoimessa haussa – uusia uramahdollisuuksia avautuukin lähes viikottain!

Arvostamme aikaa, jonka käytät tehtäviemme hakemiseen ja teemme parhaamme, jotta rekrytointiprosessimme olisi sinulle mahdollisimman sujuva ja selkeä. Tavoitteemme on pitää sinut mahdollisimman hyvin kartalla siitä, missä vaiheessa rekrytointiprosessi kulkee.

Hakeminen

Ilmoitamme aina julkisessa haussa olevat tehtävät Valtiolle.fi-sivustolla. Toivomme, että haet paikkojamme Valtiolle.fi-sivuston kautta.

Tutustu avoimiin tehtäviimme (Valtiolle.fi) Tutustu hakijan ohjeisiin Tee avoin hakemus

Hakuprosessi

Käymme läpi kaikki saapuneet hakemukset ja kutsumme haastatteluun ne hakijat, joiden osaaminen hakemusten perusteella vastaa parhaiten tehtävän odotuksia.

Hakuajan päätyttyä jokainen hakenut saa meiltä tiedon siitä, miten prosessi hänen kohdallaan etenee. Jos et edennyt tässä vaiheessa haastatteluvaiheeseen, lähetämme siitä sinulle tiedon sähköpostitse.

Haastattelut

Haastatteluun kutsumme pääsääntöisesti aina soittamalla. Haastattelut järjestetään toimistollamme Helsingin Kalasatamassa tai joskus myös etäyhteyksin.

Videohaastattelut

Toisinaan ennen varsinaista haastattelukierrosta kutsumme hakijoita osallistumaan videohaastatteluun. Videohaastattelukutsut lähetämme ohjeineen sähköpostitse. Jos et edennyt videohaastatteluun, saat siitäkin tiedon sähköpostitse.

Haastatteluun valmistautuminen

Haastattelu on tärkeä ja monesti hyvin jännittäväkin tilanne. Haluamme auttaa sinua menestymään haastattelussa, ja siksi olemme laatineet muutaman vinkin, joiden avulla voit valmistautua haastatteluun.

 1. Lue tehtävän hakuilmoitus ajatuksella läpi

  Pohdi omaa osaamistasi suhteessa hakuilmoituksella kerrottuihin odotuksiin. Mitkä ovat vahvuuksiasi tätä tehtävää ajatellen?

  Pohdi hakuilmoituksen avulla myös sitä, mikä herätti kiinnostuksesi ja miksi hait tehtävää. Hakuilmoituksen löydät kirjautumalla sisään Valtiolle.fi-järjestelmään.

 2. Kertaa osaamisesi

  Lue lähettämäsi hakemus kertaalleen läpi ja mieti, miten kerrot hakemuksella kertomastasi osaamisestasi ja kokemuksestasi haastattelussa.

 3. Tutustu Tilastokeskukseen

  Tutustu meihin nettisivujen sekä somekanavien, kuten LinkedInin, Facebookin, Instagramin ja viestintäpalvelu X:n kautta. Minkälainen mielikuva Tilastokeskuksesta organisaationa sinulle muodostuu?

 4. Mieti, mitä haluat kysyä meiltä

  Haastattelun tarkoituksena on löytää tehtävään soveltuvin henkilö, mutta myös antaa sinulle mahdollisuus tutustua meihin ja pohtia tehtävän sekä organisaation soveltuvuutta sinulle. Kysy siis rohkeasti!

 5. Tule sellaisena kuin olet

  Tule haastatteluun omana itsenäsi, haluamme tutustua sinuun juuri sellaisena kuin olet!

Turvallisuusselvitys

Tiettyjen tehtävien kohdalla teetämme valitusta henkilöstä Supon turvallisuusselvityksen. Tehtävän hakuilmoituksella kerrotaan, mikäli tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään turvallisuusselvitys. Lisäksi kerromme haastatteluvaiheessa turvallisuusselvityksestä ja siihen liittyvästä prosessista enemmän. Halutessasi voit tutustua turvallisuusselvitysmenettelyyn Supon sivuilta.

Valinnasta ilmoittaminen

Valinnasta ilmoitamme kaikille tehtävää hakeneille. Lähetämme kaikille hakijoille valinnan tuloksen tiedoksi sähköpostitse, myös valitulle henkilölle. Jos kävit meillä haastattelussa, saat tiedon valinnasta aina suoraan rekrytoivalta esihenkilöltä puhelimitse.

Avoin hakemus

Etkö löytänyt sopivaa tehtävää? Ei hätää, voit tallentaa meille avoimen hakemuksen Valtiolle.fi-sivustolla. Voit tehdä yhden avoimen hakemuksen ja kohdistaa sen samalla kertaa useille valtion virastoille ja ministeriöille. Avoimen hakemuksen jättäneeseen voimme olla yhteydessä esimerkiksi siinä tapauksessa, että tarjolla on lyhyempi määräaikainen tehtävä, jota ei avata julkiseen hakuun.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää Tilastokeskuksessa työskentelemisestä tai Tilastokeskuksen harjoittelupaikoista? Kysy meiltä: rekrytointi@stat.fi.