Asiantuntija-artikkelit ja ajankohtaisblogit
Sivuston näkymät

Kuluttajien luottamus talouteen yhä vahvaa – nuoret optimistisimpia

27.8.2018
Twitterissä: @pkangassalo, @TuomasParikka

Tuoreen kuluttajabarometrin mukaan kuluttajien luottamusindikaattori oli elokuussa 21,5. Heinäkuussa vastaava luku oli 22,0 ja kesäkuussa 23,0. Viime vuoden elokuussa luottamusindikaattori sai arvon 23,5 indikaattorin pitkän ajan keskiarvon ollessa 12,6.

Luottamusindikaattorin neljästä osatekijästä kuluttajien odotukset kotitalouden säästämismahdollisuuksista paranivat elokuussa heinäkuuhun verrattuna selkeästi. Arviot omasta ja Suomen taloudesta heikkenivät hieman heinäkuuhun nähden. Myös usko työttömyyden vähenemiseen oli heikompaa kuin heinäkuussa. Viime vuoden vastaavaan aikaan nähden näkemykset omasta taloudesta paranivat maltillisesti, mutta odotukset Suomen taloudesta heikkenivät, samoin kuin odotukset maan työttömyystilanteesta.

Miten luottamus eroaa alueen, sukupuolen tai iän mukaan?

Pureudu kuluttajabarometrin tuoreimpiin tuloksiin alueen, sukupuolen, iän ja väestöryhmän mukaan oheisen visualisoinnin avulla. Katso, miten luottavaisesti esimerkiksi nuoret suhtautuvat lähitulevaisuuteen.

Klikkaa haluamiasi osia tai etene osasta toiseen alareunan nuolipainikkeilla. Voit myös avata esityksen koko näytön laajuiseksi oikean alakulman painikkeesta.

 

Kuluttajabarometriin haastateltiin 1.–17. elokuuta 1 138 Suomessa asuvaa henkilöä.

Kuluttajabarometrin tuloksista ja laatuselosteesta tarkemmin tilaston verkkosivulla

Kirjoittajat vastaavat kuluttajabarometrista Tilastokeskuksessa.

Blogikirjoitukset eivät ole Tilastokeskuksen virallisia kannanottoja. Asiantuntijat kirjoittavat omissa nimissään ja vastaavat kukin omista kirjoituksistaan.

Lue samasta aiheesta:

tk-icons