Tämä sivu on arkistoitu.

5.4.2022 jälkeen julkaistut tiedot löydät uudistetulta sivustolta.

Siirry uudelle tilastosivulle

Julkaistu: 14.11.2005

Maatalouden tuottajahinnat laskivat vuodessa 5,5 prosenttia

Maatalouden tuottajahintaindeksi laski Tilastokeskuksen mukaan 5,5 prosenttia vuoden 2004 syyskuusta vuoden 2005 syyskuuhun. Ilman turkistuotantoa tuottajahinnat laskivat 4,8 prosenttia.

Kokonaisindeksin laskuun vaikuttivat erityisesti maidon, perunan ja turkisnahkojen halpeneminen. Maidon hinta laski vuodessa 5,0 prosenttia ja ruokaperunan 34,6 prosenttia. Turkisnahkojen hinnat laskivat 12,5 prosenttia. Indeksin laskua hillitsivät naudan- ja sianlihan kallistuminen.

Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100 ja sen kuukausi- ja vuosimuutokset

Indeksi Syyskuu 2005* Muutos -%
8/2005 - 9/2005
Muutos -%
9/2004 - 9/2005
Kokonaisindeksi 97,8 -2,4 -3,2
Kokonaisindeksi, pois lukien turkistuotanto 99,3 -1,1 -4,8
Kasvituotos 92,9 -4,7 -8,8
Eläintuotos 100,2 -1,4 -4,0
* 2005 ennakollinen kunnes lihan ja maidon lopulliset lisä- ja jälkitilihinnat tiedossa. Vuoden 2004 tiedot lopullisia.

Lähde: Maatalouden tuottajahintaindeksi 2000=100. Tilastokeskus

Lisätietoja: Pentti Wanhatalo (09) 1734 3466, kui.tilastokeskus@tilastokeskus.fi

Vastaava tilastojohtaja: Kari Molnar

Taulukot

Tietokantataulukot

Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.

Liitetaulukot

Kuviot

Päivitetty 14.11.2005

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Maatalouden tuottajahintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6529. 09 2005. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 28.3.2024].
Saantitapa: https://www.stat.fi/til/mthi/2005/09/mthi_2005_09_2005-11-14_tie_001.html