Kilpailun raati

Mikko Lindholm

Mikko Lindholm

toimii Kehittämisen ja digitalisaation ylijohtajana Tilastokeskuksessa. Työssään hän haluaa edistää ihmiskeskeistä digitalisaatiota ja tehostaa julkishallintoa paremmalla datan käytöllä. Datan hyödyntämisessä on tärkeää muotoilla suurten datamassojen esitystavat havainnollisiksi ja helposti luettaviksi.

”Datan käsittely, visualisointi ja tulkinta pitäisi saada oppiaineeksi kouluun. Avoimen datan aineistot soveltuvat hyvin tähänkin käyttöön.”

Lue lisää Mikon ajatuksista avoimesta datasta

Esa Mäkinen

Esa Mäkinen

on Helsingin Sanomien toimituspäällikkö. Hän on perustanut Helsingin Sanomien datajournalismiin keskittyneen datadeskin. Datadeski on hyödyntänyt avointa dataa perustamisestaan 2011 saakka.

”Kun tietoa tuotetaan yhteiskunnan varoin, se on järkevää antaa avoimesti kaikkien saataville. ”

Lue lisää Esan ajatuksista avoimesta datasta

Iiris Lahti

Iiris Lahti

on yksi AI Roots-yrityksen perustajista ja edistää yrittäjäverkoston kautta data-alan osaajien työllistymisen ja resursoinnin ratkaisuja. Hänellä on tausta media-alalta digitaalisen datan parista sekä liikkeenjohdon ja suorituskyvyn johtamisen konsultoinnista.

”Avoimen datan ratkaisut ja ekosysteemit auttavat tuomaan datan lähemmäs sinne, missä siitä on eniten hyötyä.”

Lue lisää Iiriksen ajatuksista avoimesta datasta 

Heidi Enho

Heidi Enho

toimii kouluttajana ja konsulttina Corellia Helsinki -asiantuntijayrityksessä. Työssään hän auttaa sekä organisaatioita että käyttäjiä hyödyntämään dataa, havainnollistamaan sitä visualisoinneilla ja muodostamaan siitä tietämystä. Hän hyödyntää avointa dataa sekä koulutuksissa, asiakasprojekteissa että vapaa-ajallaan ja on ollut finalistina useissa suomalaisissa avoimen datan kisoissa.

”Data kertoo enemmän kuin mutu.”

Lue lisää Heidin ajatuksista avoimesta datasta

Kimmo Vehkalahti

Kimmo Vehkalahti

on tilastotieteilijä, vanhempi yliopistonlehtori Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Lisäksi hän on Helsingin yli­opiston huippu­opettajien verkoston eli Opettajien akatemian jäsen ja suositun tilasto­tieteen MOOC-verkkokurssin tekijä. (Kuva: Veikko Somerpuro.)

”Avoin data on avain esteettömään tietoon, ilmiöiden monipuolisempaan ymmärtämiseen ja merkittävään yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.”

Lue lisää Kimmon ajatuksista avoimesta datasta

Laura Sutinen

Laura Sutinen

Laura Sutinen johtaa BearingPointin Data & Analytiikka -liiketoimintaa Suomessa. Työssään Laura keskittyy rakentamaan siltoja datan, ihmisten ja strategisen päätöksenteon välille. Laura on työnsä kautta mukana luomassa sujuvampaa yhteistyötä ja saumatonta maaperää datapohjaisen päätöksenteon mahdollistamiseksi

”Jotta avoin data saadaan aidosti hyötykäyttöön, pitää varmistaa sen saatavuus, laatu ja merkityksellisyys.” 

Lue lisää Lauran ajatuksista avoimesta datasta