Uutisia 7.6.2022

Polttonesteiden hintatietoja ryhdytään julkaisemaan viikoittain

Polttonesteiden hinnat ovat muuttuneet viime aikoina nopeasti. Sen vuoksi Tilastokeskus on alkanut tuottaa kokeellisena tilastona polttonesteiden keskihintoja viikkotasolla.

Polttonesteiden viikoittaiset keskihinnat tuotetaan tietokantajulkistuksina vuoden 2022 loppuun saakka. Tiedot julkistetaan tiistaisin tai keskiviikkoisin, jos tiistai on arkipyhä.

Tilastokeskus julkaisee polttonesteiden kuukausittaisia keskihintoja osana kuluttajahintaindeksiä. Kokeellinen tilasto ei korvaa kuukausittaisia polttonesteiden keskihintoja, vaan täydentää niitä nopeammin päivittyvillä tiedoilla.

Polttonesteiden viikoittaiset keskihinnat tuotetaan Tilastokeskuksen haastattelijoiden keräämästä hinta-aineistosta. Hintatietoja kerätään bensiineistä (95 E10, 98 E5) sekä dieselistä. Hintatietoja kerätään kaksi kertaa viikossa noin 60 huoltoasemalta ympäri Suomea. Hintakeruussa olevat asemat ovat samoja kuin kuluttajahintaindeksin laskennassa olevat asemat.

Polttonesteiden viikoittaiset keskihinnat julkaistaan kokeellisena tilastona, koska polttonesteiden erikseen kerättyä aineistoa halutaan testata virallista tilastotuotantoa varten.

Polttonesteiden viikoittaiset keskihinnat Kokeelliset -tilastot tietokannassa