Uutisia 5.4.2022

Tilastokeskuksen verkkosivuston Tilastotieto-osio uudistui 

Tilastokeskus on avannut verkkosivujensa uudistuneen Tilastotieto-osion tänään. Uudistuksessa panostimme tilastotiedon löydettävyyteen sekä sivuston mobiilikäytettävyyteen ja saavutettavuuteen. Uusia tilastotiedon julkistamisen tapoja ovat tiedote, tietokantajulkistus ja katsaus. Tietokantataulukot löytyvät aiempaa helpommin niin etusivulta kuin muun tiedon yhteydestä.

Kun julkaisemme uusia tilastotietoja tuttuun tapaan arkisin klo 8.00, asiantuntijamme kirjoittaa yleensä tiedotteen keskeisimmistä havainnoista aineistossa. Ensimmäinen uuden konseptimme mukainen tiedote, moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit maaliskuussa, julkaistaan 6.4.

Tiedotteiden yhteydessä julkaistaan myös valmiita taulukoita ja kuvioita. Osa kuvioista on nyt vuorovaikutteisia, eli voit itse valita esitettävät tiedot ja halutessasi ladata itsellesi kuvioiden pohjana olevat luvut. Kussakin tiedotteessa julkaistaan lista niistä tietokantataulukoista, jotka ovat päivittyneet julkistushetkellä.

Aivan kaikista uusista tilastotiedoista ei laadita tekstimuotoista tiedotetta, vaan osa tiedoista julkaistaan vain tietokantajulkistuksina StatFin-tietokannassa. Tiedot myös tulevista tietokantajulkistuksista löytyvät julkistamiskalenterista. Kaikkien kolmen julkaisutyypin päivityksistä kerrotaan kalenterissa etukäteen. Tietoja on myös aiempaa helpompi rajata.

Kullakin tilastolla on edelleen oma sivunsa. Uudistetuilta tilastojen sivuilta pääset helposti muun muassa tilaston tietokantataulukoihin, tiedotteisiin ja katsauksiin. Näet myös tulevat tilastotietojen julkistuspäivät ja tilastoasiantuntijoiden yhteystiedot. Tilastojen sivut alkavat täydentyä uusilla tiedoilla kunkin tilaston oman julkistusaikataulun mukaisesti.

Ennen 5.4.2022 julkaistujen tilastotietojen sivut on arkistoitu, ja vanhat linkit sivuille toimivat jatkossakin. Kunkin tilaston uusilla sivuilla on linkki arkistosivuille.

Verkkosivustomme uudistaminen jatkuu, ja seuraavaksi uudistus etenee tiedonkeruusivuihin. Suuremmista muutoksista tiedotamme aina verkkosivuillamme.

Lisätietoa:

Verkkosivu-uudistuksen ohjesivut

Youtube-video: Tilastotieto-osion käyttöohje

Youtube-video: Näin käytät StatFin-tietokantaa