Aiheet
Yritykset

Elokuussa 2022 pantiin vireille 219 konkurssia

tiedote | Konkurssit ja yrityssaneeraukset 2022, elokuu

Tilastokeskuksen mukaan elokuussa 2022 pantiin vireille 219 konkurssia, mikä on 51 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 681, mikä on 28 henkilötyövuotta vähemmän kuin edellisvuoden elokuussa.

Pääkohdat

  • Elokuussa 2022 pantiin vireille 219 konkurssia.
  • Elokuussa 2022 henkilötyövuosien määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 681 henkilötyövuotta.
  • Koronapandemian aiheuttaman konkurssiaallon estämiseksi, konkurssiin hakemista rajoitettiin väliaikaisilla lakimuutoksilla 1.5.2020–30.9.2021.

Eniten konkurssija laitettiin vireille toimialalla muut palvelut

Elokuussa 2022 lukumääräisesti vähiten konkursseja laitettiin vireille maa- metsä ja kalatalouden toimialalla, jossa oli 8 konkurssia. Vastaavasti eniten konkursseja laitettiin vireille toimialalla muut palvelut. Toimialalla pantiin vireille 75 konkurssia. Muiden palveluiden päätoimiala käsittää mm. informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan "konkurssiin menemistä" ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Tietokantataulukot

Poimi tarvitsemiasi tietoja taulukoiksi, tarkastele tietoja kuvioina, tai lataa dataa käyttöösi.

Tulevat julkaisut

Taustatiedot

Dokumentaatio
Viittausohje

Tilaston asiantuntijat

Tiedustelut ensisijaisesti
Tommi Veistämö
yliaktuaari
029 551 3546
Muut asiantuntijat
Vastaava osastopäällikkö

Miksi tätä sisältöä ei näytetä?

Tämä sisältö ei näy, jos olet estänyt evästeiden käytön. Jos haluat nähdä sisällön, tarkista evästeasetuksesi.