Suomen virallinen tilasto

Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Internetiä käytetään yhä yleisemmin matkapuhelimella - myös ostosten tekemiseen
4.12.2018
Vuonna 2018 internetiä käytti 16 - 89-vuotiaista suomalaisista 89 prosenttia ja 76 prosenttia monta kertaa päivässä. Yleisimmin internetiä käytetään matkapuhelimella, 75 prosenttia väestöstä. Neljännes oli ostanut jotain internetistä matkapuhelimella. Kahdeksan prosenttia suomalaisista oli vuokrannut majoitusta yksityishenkilöltä netin välisivustojen kautta. Vain kolme prosenttia oli menettänyt puhelimestaan tietoja haittaohjelman seurauksena.

Seuraava julkistus:
7.11.2019

Kuvaus: Tieto- ja viestintätekniikan käyttötutkimus tuottaa tietoja kotitalouksien ja väestön tieto- ja viestintätekniikan käytöstä. Tutkimustuloksia käytetään kotimaisen tietoyhteiskunnan kehittämishankkeissa ja yleiseurooppalaisten tietoyhteiskuntaindikaattorien laadinnassa.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: internet, kodintekniikka, matkapuhelimet, puhelimet, sosiaalinen media, tietokoneet, tietosuoja, tietotekniikka, tietoturva, tietoyhteiskunta, verkkokauppa, verkko-opiskelu, viestintätekniikka.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö -tutkimuksessa siirryttiin yhdistelmätiedonkeruuseen ja uudistettiin aineiston painotusmenetelmä
14.12.2016

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Väestön tieto- ja viestintätekniikan käyttö [verkkojulkaisu].
ISSN=2341-8699. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 23.10.2019].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/sutivi/index.html