Automatisoitu tiedonkeruu

Tilastokeskus kehittää aktiivisesti tiedonkeruutoimintaansa. Tavoitteenamme on tiedonantorasitteen pienentäminen ja tehokkaampi tiedontuotantoprosessi. Seuraamme tiedonsiirtostandardien kehitystä ja teemme yhteistyötä erilaisten sidosryhmien kanssa vastausrasitteen pienentämiseksi.

Tilastokeskus on tällä hetkellä mukana useassa XBRL-standardiin perustuvassa hankkeessa. XBRL-standardista voit lukea lisää XBRL Suomi -yhteistyöfoorumin sivuilta.

XBRL-standardia käytetään tällä hetkellä kolmessa Tilastokeskuksen suorassa tiedonkeruussa. Majoitustilastojen kuukausikyselyssä tiedonantajilla on mahdollisuus raportoida Hotellix Suite ja Travelnet ohjelmistoilla. Maatilatalouden tilastossa raportointiin voi käyttää useita eri kirjanpitosovelluksia. Maa- ja metsätalouden osakeyhtiömuotoiset tilat -kyselyssä tiedot voi lähettää sähköisesti suoraan Tilastokeskukseen myös Maatalousneuvos-kirjanpito-ohjelmasta. Lisätietoja tiedonkeruiden sivuilta.

Lisätietoja automatisoiduista tiedonkeruista ja XBRL:n käytöstä Tilastokeskuksessa antaa Jukka Oikarinen (etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi).