Ämnen
Boende och byggandePriser och konsumtion

Priserna på gamla aktiebostäder sjönk i november 2022 särskilt i huvudstadsregionen

meddelande | Aktiebostadspriser 2022, november

Enligt Statistikcentralens preliminära uppgifter sjönk priserna på gamla aktiebostäder i hela Finland i november. I hela landet sjönk priserna med 3,4 procent från året innan och med 1,2 procent från oktober. När det gäller de stora städerna sjönk priserna mest i Helsingfors och Tammerfors, medan de i Uleåborg var på samma nivå som året innan. I november gjordes 38 procent färre köp av gamla bostäder i flervåningshus och radhus via fastighetsmäklare än för ett år sedan.

Viktiga punkter

  • Priserna på gamla aktiebostäder sjönk i november med 3,4 % i hela landet jämfört med året innan. Priserna sjönk med 1,2 % från föregående månad.
  • Priserna på bostäder i flervåningshus sjönk i hela landet med 5,3 % och priserna på radhusbostäder steg med 1,3 % jämfört med året innan.
  • I de sex största städerna sjönk priserna med 5,0 % och i huvudstadsregionen med 5,4 %. Utanför de stora städerna sjönk priserna mer måttligt.
  • Priserna var på samma nivå som året innan bara i Uleåborg, medan de sjönk i övriga Finland.
  • I november gjordes 38 % färre köp av gamla bostäder i flervåningshus och radhus via fastighetsmäklare än för ett år sedan.

Databastabeller

Plocka ut de uppgifter som du behöver till tabeller, visa uppgifterna som diagram eller ladda ned data.

Uppdaterade databastabeller

Kommande publikationer

Bakgrundsuppgifter

Dokumentation
Instruktion för hänvisning

Statistikexperter

Förfrågningar i första hand
Petri Kettunen
aktuarie
029 551 3558
Övriga experter
Ansvarig avdelningschef