Satavuotias Suomi tilastojen valossa

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Suomen itsenäistyessä vuonna 1917 Tilastollinen päätoimisto, nykyinen Tilastokeskus, oli jo runsaan 50 vuoden ajan kerännyt tilastotietoa Suomesta ja suomalaisista.

Sadan vuoden aikana Suomen väkiluku on kasvanut reilusta kolmesta miljoonasta viiteen ja puoleen miljoonaan, elinikä pidentynyt, elinkeinot ovat muuttuneet ja koulutustaso on noussut.

Tilastot kertovat Suomen valtion kehityksestä ja suomalaisten elämässä tapahtuneista muutoksista. Jokainen kansalainen, jokainen kunta, koulu, työpaikka ja koti ovat mukana tilastoissa. Vuosittaiset muutokset piirtyvät tilastojen kautta osaksi suurempaa kehitystä – tilastot ovat suomalaisen yhteiskunnan kuva.

Juhlavuoden aikana Tilastokeskus valottaa tilastojen avulla sitä, miten satavuotias Suomi on kehittynyt ja millaisia me suomalaiset olemme nyt. Suomi ennen ja nyt -sivulle.
Kansainvälisissä vertailuissa Suomi on usein maailman kärkeä. Juhlavuoden kunniaksi keräsimme asioita, joissa olemme erityisen hyviä. Suomi maailman kärjessä.
Tilastokeskus järjestää tapahtumia ja kilpailuja juhlavuoden aikana. Tutustu tapahtumiin ja kilpailuihin.
Satavuotiasta Suomea juhlitaan yhdessä. Valtioneuvoston kanslian koordinoimalla juhlasivustolla suomifinland100.fi on myös tilastotietoa Suomesta ja suomalaisista. Koko Suomen juhla -sivulle.

Suomi lukuina Suomi lukuina Suomen tilastollinen vuosikirja Suomen tilastollinen vuosikirja Findikaattori Findikaattori Tilastokoulu: Suomen tilastojen historia Tilastokoulu: Suomen tilastojen historia Tilastosuomalaiset-animaatio Tilastosuomalaiset-animaatio Suomi 90 vuotta Suomi 90 vuotta

 

Lisätietoja

Kehittämispäällikkö Reija Helenius, p. 029 551 3677
Viestintäpäällikkö Mervi Ukkonen, p. 029 551 2235

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi