Uutisia 4.2.2013

Tilastokoulu opettaa ymmärtämään tilastoja

Mihin tilastoja tarvitaan? Millaista tietoa tilastojen avulla voidaan esittää? Tilastokeskus on avannut verkkosivuillaan maksuttoman Tilastokoulun, josta saa hyödyllistä perustietoa tilastoista ja tilastojen käytöstä.

Tilastokoulun tavoitteena on opettaa ymmärtämään ja tulkitsemaan tilastotietoa sekä tehdä tilastolliset peruskäsitteet tutuiksi. Tilastokoulun oppimateriaaleista saa tietoa myös tilastollisen tutkimuksen taustoista ja tilastollisen aineiston käyttömahdollisuuksista.

Tilastokoulun sisältö on suunniteltu siten, että aiempaa tilastollista osaamista ei tarvita. Tilastokoulun oppimateriaalit sopivat käytettäväksi esimerkiksi toisen asteen oppilaitoksissa matemaattisten ja yhteiskuntatieteellisten aineiden tukimateriaalina tai itseopiskelumateriaalina korkea-asteen tilastokursseilla. Kurssit sopivat myös tilastotietoa työssään tarvitseville.

Tilastojen ABC tutustuttaa tilastoilmiöihin

Tilastokoulun oppimateriaalit on jaettu eri aihepiirit kattaviksi kursseiksi. Ensimmäisenä kurssina Tilastokoulussa julkaistaan Tilastojen ABC -kurssi, joka antaa perusvalmiudet tilastojen ymmärtämiseen.

Tilastojen luku- ja käyttötaito on edellytys yhteiskunnan tapahtumien seuraamisessa. Tilastojen ABC -kurssilla tutustutaan tilastollisen tutkimuksen perusteisiin sekä keskeisimpiin tilastoissa käytettyihin käsitteisiin. Kurssimateriaalissa kuvataan myös, millaista tietoa tilastojen avulla voidaan välittää ja millaisia päätelmiä tilastojen avulla voidaan tehdä eri ilmiöistä.

Aiemmin Verkkokoulun nimellä toimineen Tilastokoulun sisältöä on uudistettu, ja sen oppimateriaaleja täydennetään vaiheittain vuoden 2013 aikana.

Tilastokoulu

Lisätietoja: Kaisa Mäntysaari 09 1734 3572, etunimi.sukunimi@tilastokeskus.fi