Finlands officiella statistik

Finansräkenskaper

Producent: Statistikcentralen
Uppgifter:

Senaste offentliggörande:
Hushållens finansiella nettotillgångar har ökat oavbrutet i ett och ett halvt år
22.12.2017
Hushållens finansiella tillgångar ökade med 2,1 miljarder euro under tredje kvartalet 2017. I slutet av kvartalet uppgick de finansiella tillgångarna till ett värde av 304,9 miljarder euro. Hushållens skulder uppgick samtidigt till 159,1 miljarder euro, vilket var en ökning på 1,2 miljarder från föregående kvartal. Till följd av dessa förändringar ökade skillnaden mellan hushållens finansiella tillgångar och skulder, dvs. finansiella nettotillgångar, under juli - september med 0,9 miljarder till 145,8 miljarder euro. Ökningen har pågått oavbrutet under sex kvartal. Uppgifterna framgår av Statistikcentralens statistik över finansräkenskaperna.

Nästa offentliggörande:
7.3.2018

Beskrivning: Finansräkenskaperna beskriver de finansiella balansräkningarna och transaktionerna inom alla sektorer av samhällsekonomin. De finansiella balansräkningarna består av beståndet av finansiella fordringar och skulder i slutet av statistikperioden. De finansiella transaktionerna är ekonomiska transaktioner som skett under statistikperioden och som inverkar på de finansiella balansräkningarna. Finansräkenskaperna är en del av nationalräkenskapssystemet.
Läs hela beskrivningen >>>
Nyckelord: finansiell balansräkning, finansräkenskaper, förmögenhet, nationalräkenskaper, placeringsverksamhet, sektorer, skulder, skuldsättningsgrad.
Statistik efter nyckelord >>>
Förändring: Offentliga sektorns finansräkenskaper har övergått till ENS 2010
1.10.2014
Europeiska unionen övergick till ett nytt räkenskapssystem ENS 2010 (ESA 2010) i slutet av september.

Instruktion för hänvisning:

Finlands officiella statistik (FOS): Finansräkenskaper [e-publikation].
ISSN=1798-7571. Helsinki: Statistikcentralen [hänvisat: 23.2.2018].
Åtkomstsätt: http://www.stat.fi/til/rtp/index_sv.html

Dela