Aktuellt

Nyheter

20.2.2017 Finlands historia med ungdomars ögon

Den finländska finalen i den internationella statistiktävlingen i att läsa och använda statistik är avgjord. Tävlingen arrangerades nu för femte gången. Finlands 100-årsjubileum till ära var temat för tävlingen den här gången Finlands historia. Vinnarna bland högstadieeleverna kommer från Paraistenseudun koulu i Pargas. I serien för gymnasier segrade Erkon lukio från Orimattila.

7.2.2017 Statistiktävlingar för media och studerande pågår

Finlands 100-årsjubileum till ära arrangerar vi två tävlingar kring användning av statistik. I tävlingen ”Statistiken i media” söker vi efter det bästa material som utnyttjar statistik i media. I tävlingen för studerande söker vi efter det bästa elektroniska bidrag som åskådliggör statistik. Läs mer

31.1.2017 Statistikkällor under hundra år

Var hittar du uppgifter om Finlands folkmängd år 1917? Eller om antalet ingångna äktenskap eller investeringsgraden? Vi har sammanställt en lista över källor med vars hjälp du kan ta del av statistik från början av självständighetstiden. Källor under hundra år

26.1.2017 De kommunbaserade statistikområdena för år 2017 har uppdaterats i gränssnittet

Statistikcentralen har uppdaterat sina fritt tillgängliga geodatamaterial. Vid uppdateringen har gränssnittet kompletterats med de kommunbaserade statistikområdena för år 2017.

25.1.2017 Paavo känner ditt bostadsområde

I vilka postnummerområden i Finland bor den mest utbildade befolkningen? Var finns flest bostadsbyggnader eller sommarstugor? Uppgifterna finns i Statistikcentralens avgiftsfria tjänst Paavo. Uppgifterna i tjänsten har uppdaterats idag på Paavodagen.

Ändringar i statistiken

9.2.2017 Redovisningen av fabrikslös produktion i utrikeshandeln ändras

31.1.2017 Revideringen av statistiken över kommunekonomin medför ändringar i uppgifterna om den offentliga sektorn

31.1.2017 Redovisningen av fabrikslös produktion i utrikeshandeln ändras

 

 

Senast uppdaterad 17.2.2017

Dela