Suomen virallinen tilasto

Syytetyt, tuomitut ja rangaistukset

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Vankeusrangaistuksia tuomittiin 4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin
26.9.2019
Tilastokeskuksen tietojen mukaan vuonna 2018 vankeusrangaistuksia tuomittiin 4,4 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Yhteensä vankeusrangaistuksia tuomittiin 20 008. Vuodesta 2004 asti jatkunut vankeusrangaistusten määrän lasku pysähtyi vuoteen 2018. Vankeusrangaistuksista 28 prosenttia oli tuomioita, joita suoritettiin vankilassa. 64 prosenttia vankeusrangaistuksista oli ehdollisia.

Seuraava julkistus:
24.9.2020

Kuvaus: Tilasto sisältää tietoja ensimmäisessä oikeusasteessa tuomituista rangaistuksista, tuomitsematta jätetyistä ja hylätyistä syytteistä. Käräjäoikeuksissa ja hovioikeus ensimmäisenä oikeusasteena syytettyjen lisäksi tilastossa ovat mukana syyttäjän antamat rangaistusmääräyssakot ja poliisi-, tulli- tai rajavartiomiehen määräämät rikesakot. Yleissääntönä on, että henkilö esitetään tilastossa yhtä monta kertaa kuin hänestä on tehty edellä mainittuja ratkaisuja. Toinen keskeinen tilastossa sovellettava esitystapa on niin sanottu päärikos-sääntö. Sen mukaan kutakin syytettyä tai tuomittua kuvataan ratkaisun ankarimman rangaistuslajin törkeimmällä rikoksella.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansalaisuus, päihteet, rangaistukset, rikokset, rikosasiat, sakko, syytetyt, tuomiot, ulkomaalaiset, uusintarikollisuus, vankeus.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Julkaisun liitetaulukoita on korvattu PX-Web -tietokantataulukoilla
9.12.2009
PX-Web -taulukoissa esiintyvät luvut poikkeavat vähäisissä määrin aiemmin liitetaulukoissa esiintyvistä luvuista.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Syytetyt, tuomitut ja rangaistukset [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-6680. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 20.9.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/syyttr/index.html