Suomen virallinen tilasto

Syytetyt, tuomitut ja rangaistukset

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Alioikeuksissa tuomittujen määrä väheni edelleen vuonna 2016
29.9.2017
Tilastokeskuksen tietojen mukaan rikoksista tuomittuja oli vuonna 2016 alioikeuksissa noin 4 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Yhteensä tuomittuja oli hieman yli 53 000. Näistä 59 prosenttia oli tuomittu sakkorangaistukseen ja 38 prosenttia vankeusrangaistukseen. Rangaistus- ja sakkomääräyksiä annettiin 13 prosenttia vähemmän ja rikesakkoja 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Seuraava julkistus:
26.9.2018

Kuvaus: Tilasto sisältää tietoja ensimmäisessä oikeusasteessa tuomituista rangaistuksista, tuomitsematta jätetyistä ja hylätyistä syytteistä. Käräjäoikeuksissa ja hovioikeus ensimmäisenä oikeusasteena syytettyjen lisäksi tilastossa ovat mukana syyttäjän antamat rangaistusmääräyssakot ja poliisi-, tulli- tai rajavartiomiehen määräämät rikesakot. Yleissääntönä on, että henkilö esitetään tilastossa yhtä monta kertaa kuin hänestä on tehty edellä mainittuja ratkaisuja. Toinen keskeinen tilastossa sovellettava esitystapa on niin sanottu päärikos-sääntö. Sen mukaan kutakin syytettyä tai tuomittua kuvataan ratkaisun ankarimman rangaistuslajin törkeimmällä rikoksella.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: kansalaisuus, päihteet, rangaistukset, rikokset, rikosasiat, sakko, syytetyt, tuomiot, ulkomaalaiset, uusintarikollisuus, vankeus.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Julkaisun liitetaulukoita on korvattu PX-Web -tietokantataulukoilla
9.12.2009
PX-Web -taulukoissa esiintyvät luvut poikkeavat vähäisissä määrin aiemmin liitetaulukoissa esiintyvistä luvuista.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Syytetyt, tuomitut ja rangaistukset [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-6680. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 25.9.2018].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/syyttr/index.html