Suomen virallinen tilasto

Maatalouden tuotantovälineiden ostohintaindeksi

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Polttoaineiden hinnat nousseet reilun neljänneksen, lannoitteiden ja rehujen hinnat laskivat
15.5.2017
Maatalouden tuotantovälineiden ostohinnat laskivat Tilastokeskuksen mukaan 0,2 prosenttia vuoden 2017 ensimmäisellä vuosineljänneksellä vuoden takaiseen verrattuna. Kokonaisindeksiin vaikuttivat etenkin energian hinnan nousu sekä lannoitteiden ja rehujen halpeneminen. Sähkön hinta nousi maltillisesti, mutta lämmitys- ja moottoripolttoaineet kallistuivat reilun neljänneksen. Lannoitteiden hinnat olivat 12 ja rehujen hinnat viisi prosenttia edullisemmat kuin vuosi sitten.

Seuraava julkistus:
15.8.2017

Kuvaus: Tilasto kuvaa maataloudessa käytettävien tuotantovälineiden arvonlisäveroverottomien hintojen kehitystä. Indeksi kertoo, kuinka paljon maatalouden tuotantovälineiden ostohinnat ovat muuttuneet verrattuna perusajankohtaan. Indeksin painorakenne perustuu kansantalouden tilinpidon maataloutta koskeviin tietoihin. Tilaston perusvuosi vaihdetaan viiden vuoden välein, jolloin myös korjataan painorakennetta ja uudistetaan nimike- ja tiedonantajaotoksia. Tällä hetkellä on käytössä 2010=100–indeksi. Indeksin sisältö on kuvattu tarkemmin Eurostatin julkaisussa: Maataloushintatilastojen käsikirja.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: hinnat, hintaindeksit, indeksit, maatalouden tuotantovälineiden ostohintaindeksi, maatalous, tuotantopanokset.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Maatalouden tuotantovälineiden ostohintaindeksi -tilaston tietosisältö supistuu
18.12.2014
Tilaston tietosisältö supistuu vuonna 2015.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Maatalouden tuotantovälineiden ostohintaindeksi [verkkojulkaisu].
ISSN=1797-6502. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 24.6.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/ttohi/index.html

Jaa