Julkaistu: 16.6.2004

Ruoka Suomessa 22 prosenttia EU:n keskiarvoa kalliimpaa

Vuoden 2003 keväällä tehdyn ruoan, juoman ja tupakan hintavertailututkimuksen mukaan kuluttajahinnat ovat Suomessa yhä selvästi EU:n keskiarvon yläpuolella. Suomi ja Ruotsi ovat kuitenkin Pohjoismaista edullisimmat, kun taas Norja on edelleen koko Euroopan kallein maa: sen hintataso on 72 prosenttia EU-keskiarvoa korkeampi. Suomen kokonaishintataso on 30 prosenttia ja ruoan hintataso 22 prosenttia korkeampi kuin EU-maissa keskimäärin.

Ruoan, juoman ja tupakan hintatasoindeksi 2003, EU25=100

Lehdistötiedote

Lähde: Eurostat; Kansainvälinen hintavertailu, Tilastokeskus.

Lisätietoja: Harri Kananoja (09) 1734 3567,harri.kananoja@stat.fi , Tomi Liimatainen (09) 1734 3490

Taulukot

Tietokantataulukot


Päivitetty 16.6.2004

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Kansainvälinen hintavertailu [verkkojulkaisu].
ISSN=1799-8379. 2003. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 28.2.2021].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/kvhv/2003/kvhv_2003_2004-06-16_tie_001.html