Suomen virallinen tilasto

Rakennukset ja kesämökit

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Kesämökeistä lähimpänä vesistöä 1960 - ja 1970 - luvun mökit
28.5.2015
Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2014 lopussa Suomessa oli 500 400 kesämökkiä. Puolella kesämökeistä matka lähimpään järveen tai mereen on alle 65 metriä. Mökkien sijainnissa suhteessa lähimpään vesistöön on suurta vaihtelua. Lyhin matka järveen tai mereen on 1960- ja 1970-luvuilla rakennetuilla kesämökeillä, joilla mediaanietäisyys vesistöön on vain 37 metriä. Puolet uusista eli 2010-luvulla rakennetuista mökeistä sijaitsee alle 58 metrin etäisyydellä lähimmästä vesistöstä, mikä on hieman lähempänä vesistöä kuin 1980 - 2000 -luvuilla rakennetuilla mökeillä.

Seuraava julkistus:
26.5.2016

Kuvaus: Rakennukset ja kesämökit -tilasto on vuositilasto ja se kuvaa olemassa olevaa rakennus- ja kesämökkikantaa vuoden viimeisenä päivänä. Rakennuskantaan eivät sisälly kevytrakenteiset katokset ja kioskit, maataloustuotannossa yksinomaan käytettävät rakennukset eivätkä asuinrakennusten sauna- ja talousrakennukset. Rakennuskantaan eivät sisälly myöskään kesämökit. Kesämökillä tarkoitetaan kiinteästi sijaintipaikalleen rakennettua vapaa-ajan asuinrakennusta tai asuinrakennusta, jota käytetään loma- tai vapaa-ajan asuntona. Liiketoimintaa palvelevia lomamökkejä, lomakylien rakennuksia ja siirtolapuutarhamökkejä ei lueta vapaa-ajan asuinrakennuksiksi. Rakennus- ja kesämökkitilastoja voidaan tuottaa kaikilla kunta- ja koordinaattipohjaisilla aluejaoilla sekä postinumeroalueittain. Rakennuksia ja kesämökkejä koskevat tiedot saadaan Tilastokeskukseen pääosin Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmästä, johon kuntien rakennusvalvontaviranomaiset ilmoittavat rakennuksia koskevat rakennusluvanvaraiset tiedot. Rakennukset ja kesämökit -tilasto on kokonaisaineisto.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: asuminen, asunnot, kerrostalot, kesämökit, loma-asunnot, omakotitalot, pientalot, rakennukset, rakennuskanta, rakentaminen, rivitalot, talonrakennus, vapaa-ajan asunnot.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Rakennukset ja kesämökit -tilasto
28.5.2009
Rakennukset ja kesämökit -tilasto korvaa aiemman Rakennuskantatilaston ja Kesämökit-tilaston.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Rakennukset ja kesämökit [verkkojulkaisu].
ISSN=1798-677X. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 4.5.2016].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/rakke/index.html

Jaa