Suomen virallinen tilasto

Kansantalouden tilinpito

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Bruttokansantuote kasvoi 1,7 prosenttia vuonna 2018
20.9.2019
Bruttokansantuotteen volyymi kasvoi 1,7 prosenttia vuonna 2018 Tilastokeskuksen tietojen mukaan. Kasvu oli 1,7 prosenttia myös edellisellä laskentakierroksella kesäkuussa. Kansantalouden tilinpidon koko aikasarjaa on päivitetty vuodesta 1975 alkaen. Tällä ei ole suurta vaikutusta bruttokansantuotteen volyymin vuosimuutoksiin, mutta tehdyt muutokset nostavat arvonlisäyksen tasoa erityisesti 2010-luvulla.

Seuraava julkistus:
31.1.2020

Kuvaus: Kansantalouden tilinpito on tilastojärjestelmä, joka kuvaa Suomen kansantaloutta kokonaisvaltaisesti, järjestelmällisesti ja yksityiskohtaisesti. Se perustuu Euroopan kansantalouden tilinpitojärjestelmään EKT2010:een, joka noudattaa maailmanlaajuista kansantalouden tilinpidon suositusta SNA2008 (System of National Accounts).
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: arvonlisäys, bruttokansantulo, bruttokansantuote, huoltotase, investoinnit, julkiset menot, kansantalouden tilinpito, kansantalous, kansantulo, kulutus, kulutusmenot, kysyntä, pääoma, pääomakanta, pääomanmuodostus, säästämisaste, tarjonta, tulot, tuotanto, työllisyys, ulkomaankauppa, vaihtotase, velat, velkaantumisaste, veroaste.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Kansantalouden tilinpidon PDF-taulukkopaketti lopetettu
28.6.2019
Kansantalouden vuositilinpidon PDF-muotoista taulukkopakettia ei enää tehdä.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Kansantalouden tilinpito [verkkojulkaisu].
ISSN=1795-8881. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 18.1.2020].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/vtp/index.html