Suomen virallinen tilasto

Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto

Tuottaja: Tilastokeskus
Tiedot:

Tuorein julkistus:
Palvelualat keräsivät eniten liikevoittoa vuonna 2015
16.12.2016
Teollisuuden, rakentamisen, kaupan ja palvelualojen yritykset keräsivät liikevaihtoa yhteensä 378,5 miljardia euroa vuonna 2015. Liikevaihto supistui 5,2 miljardia euroa edellisvuodesta. Yrityksille jäi liikevoittoa yhteensä 15,8 miljardia euroa, josta palvelualojen yritysten osuus oli 7,1 miljardia euroa. Teollisuuden liikevoitto jäi 4,9 miljardiin euroon johtuen viestintälaitteiden valmistuksen negatiivisesta liiketuloksesta. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen julkaisemasta Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilastosta 2015.

Seuraava julkistus:
21.9.2017

Kuvaus: Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto kuvaa Suomessa toimivia yrityksiä. Tilasto sisältää toimialoittaisia tietoja yritysten lukumäärästä, henkilöstöstä, tilinpäätöksistä sekä liikevaihdon ja kulujen erittelystä. Yritysten tilinpäätöstiedoilla kuvataan toimialojen tuloksen muodostumista, kannattavuutta ja taseen rakennetta. Tarkasteltavina muuttujina ovat tuloslaskelman ja taseen tiedot ja niiden pohjalta lasketut tunnusluvut. Tilasto sisältää myös tietoja yritysten kasvusta ja selviämisestä aloitusvuoden jälkeen.
Lue koko kuvaus >>>
Asiasanat: yritykset, toimialat, henkilöstö, tilinpäätös, liikevaihto, tuloslaskelma, taseet, kannattavuus, jalostusarvo, investoinnit.
Tilastot asiasanoittain >>>
Muutos: Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto mukana Yritystilastojen uudistuksessa
18.12.2014
Tilastokeskus on uudistanut yritystilastojen tuotantoaan.

Viittausohje:

Suomen virallinen tilasto (SVT): Yritysten rakenne- ja tilinpäätöstilasto [verkkojulkaisu].
ISSN=2342-6217. Helsinki: Tilastokeskus [viitattu: 21.8.2017].
Saantitapa: http://www.stat.fi/til/yrti/

Jaa