15.9.1997

Teollisuustuotannon vahva kasvu jatkuu

Teollisuustuotanto kasvoi tammi-heinäkuussa Tilastokeskuksen työpäiväkorjatun indeksin mukaan 8,2 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Tuotanto nousi lähes kaikilla päätoimialoilla.

Eniten tammi-heinäkuussa kasvoi huonekaluteollisuuden tuotanto, lähes 20 prosenttia tammi-heinäkuusta 1996. Myös sähköteknisten tuotteiden ja instrumenttien valmistus lisääntyi edelleen ripeästi, 17 prosenttia. Kemiallisessa metsäteollisuudessa tuotanto nousi 16 prosenttia, samaten lasi-, savi- ja kivituotteiden valmistuksessa. Puutavaran ja puutuotteiden valmistus lisääntyi 14 prosenttia. Tuotanto väheni ainoastaan vaatteiden, nahkatuotteiden ja jalkineiden sekä kulkuneuvojen valmistuksessa.

Teollisuustuotannon muutos päätoimialoittain, tammi-heinäkuu 1997
muutos-% viime vuoden vastaavasta ajasta, työpäiväkorjattu

Heinäkuussa teollisuustuotanto oli työpäiväkorjatun indeksin mukaan 13,8 prosenttia suurempi kuin viime vuoden heinäkuussa. Poikkeuksellisen suuri kasvu johtuu kuitenkin osittain kesälomien ja korjausseisokkien ajoituksesta. Tarkemmat tiedot koko kesän tuotannosta saadaan lokakuussa.

Tehdasteollisuuden kapasiteetista oli heinäkuussa käytössä runsaat 76 prosenttia. Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 74 prosenttia, puu- ja paperiteollisuuden 89, kemianteollisuuden 71 ja muun tehdasteollisuuden 66 prosenttia.

Lähde: Teollisuustuotannon volyymi-indeksi, heinäkuu 1997
Lisätietoja: Kari Rautio (09) 1734 2479